Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi'nin bugün saat 14:00'de Delikliçınar Meydanı'nda 'Cansel Kınalı' için basın açıklaması yapıldı. Denizli Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi üyeleri Kayseri’de okuyan matematik öğretmeni tarafından cinsel taciz ve tecavüze uğradıktan sonra intihar eden Cansel Buse Kınalı için eylem düzenlendi. Yapılan basın açıklamasında şunu söyledi "Ülkemizin gündemini sarsan ve 78 milyon insanı derinde etkileyen bir olayı burada sizlerlere anlatmadan önce bu açıklamamızı tüm halkımızın dikkatle dinlenmesini temenni ediyorum" dedi. Türkiye'de kadın olmanın dayanılmaz bir ağırlığı olduğundan size herhalde bahsetmeme gerek yoktur.

Furkan Tarhan;
Konuşmam da gündemimizde olan ne Özgecan Aslan'ı ne de Cansel Kınalı'yı örnek vermek istiyorum.

Herkesin dilinde olan 'farkında olmanın' farkındamıyız bilmiyorum ama farkında olmak bizi korumuyor. İşte bende bunun farkındayım. ikinci evimiz dediğimiz, senelerimizi geçirdiğimiz okul binası bile aslında bzi korumuyormuş. O zaman biz kadın olarak ne kadar güvendeyiz bu ülkede?

Meclis üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Merkezefendi OBM Başkanı Furkan Tarhan, Türkiye'de maalesef son zamanlarda artan kadın tecavüzlerinin bir yenisi daha eklendiğini belirterek şöyle dedi:

"Cansel , henüz gençliğinin baharında en güzel zamanlarında ve daha 18 yaşındaydı. O, sadece yaşıtları gibi okula gidip ders çalışmak, arkadaşlarıyla vakit geçirmek ve geleceğini kazanmak istyordu kendi hayallerinin peşinden koşmak istiyordu. Ancak Kayseri'de okuduğu lisede Öğretim görevlisi Matematik Öğretmeni Bayram Ö. tarafından adice tecavüze uğradı. Cansel bununla savaşamayarak kendine kıydı. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Temenni ediyoruz ki bir genç kız kardeşlerimiz, bir daha böylesine iğrenç bir olaya kurban gitmez" dedi.