Çetin; “Ana hayat yasamız Kur’an-ı Kerim’in miftahı ve hizmetkârlığıyla cihan devleti olan Osmanlı’yı yıkmak gayesiyle tezgâhlanan Çanakkale savaşı’nın yüzüncü yılında şehid ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Çanakkale dünyada eşi olmayan bir deniz savaşıydı. Mehmetçik, ölüm kusan gelişmiş silahlara karşı iman ve azmini siper yaptı. Sömürgecilerin hedefi Osmanlı’nın şahsında İslam’ı yok etmekti. Birleşik Hıristiyan ordularının, dünyanın dört bucağından gelerek Çanakkale’de çöreklenmelerinin sebebi buydu. Ama onlar iman ve maneviyat yüklü bir milletin gücünün farkında değildi. En kıymetli varlıkları olan canlarını İslam uğrunda göz kırpmadan vermeye hazır olanların karşısında hangi güç durabilirdi? Onların amacı dünyalık iken, Mehmetçik şehitliği “bir gül bahçesine girmek” olarak görüyordu. Askerimizin tek amacı şuydu: Allah’ın dini devam etsin, ezan sesi susmasın, vatan toprağında baykuşlar ötmesin, ırz ve namusa zarar gelmesin. Mehmetçik görevini yaptı. Edep ve iffetini korudu. Fedakârlıkta zirveye ulaştı. Düşman esirlerine bile insanca muamele etti”dedi.
Çetin; “ Akif’i şu mısraları yazdırdı, “Asım’ın nesli… Diyordum ya… Nesilmiş gerçek,  İşte çiğnetmesi namusunu çiğnetmeyecek.” Çanakkale özgürlük ve bağımsızlığın sembolü oldu. Tarihe sığmayan kahramanlar Çanakkale harikasını ortaya koydular”dedi.

Çetin; “Gönüllü Gençlik Hareketi Platformu olarak diyoruz ki “Tarihimizdeki zaferlerin hepsi topla tüfekle değil; imaaan… imaaan… imaaan, aşk ve azimle kazanılmıştır.” Anadolu'da okulunu terkedip mevziye giden lise talebelerinin aşkının, imanın bayraklaştığı yerdir çanakkale. Bugün biz… Allah ve vatan uğrunda canlarını sebil etmiş şehitlerimize lâyık olabiliyor muyuz? Bu toprakları bize kazandıranların emanetlerini, o çelikleşmiş imanı koruyabiliyor muyuz? Her gün tacize uğrayan kadın haberleri gazete sayfalarını dolduruyor. Okullarda tacizci idareci ve öğretmen sayısı hızla artıyor. Biz, Çanakkale Savaşları’nı bunun için mi yaptık? Çanakkale savaşından sonra Ayasofya müzeye çevrildi. Ayasofya müze olsun diye mi Çanakkale savaşlarını yaptık? Eğer Çanakkale geçilmedi diyorsanız Ayasofyayı camiye çevirin, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesine sahip çıkın. Ezan sesleri tekrar yankılansın”dedi.