Çameli ilçesinde geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan 2 bin 130 metre rakımdaki Yaylacık Yamaç Paraşütü Pisti hareketleniyor. Sportif Havacılık Denizli İl Temsilcisi İsa Dal, pistin  8-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası, aynı zamanda ön dünya kupası onayı aldığını söyledi. 
Çameli Yaylacık Yamaç Paraşütü pistinde 2013 yılında Türkiye çapında bir yarışma organizasyonuna ev sahipliği yaptığını anlatan İsa Dal, “2014 yılında önemli organizasyonlar zincirine imza atmaya hazırlanan Çameli de, Kaymakamlık ve Belediye yoğun çalışmalarını sürdürmektedir. 2 bin 130 metre yüksekliğindeki Yaylacık dağında 8-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası, aynı zamanda ön dünya kupası onayı almıştır. Şu ana kadar 188 sporcunun ön başvuruda bulunduğu yarışmaya 90 pilot kabul edilecek. Ön Dünya Kupası onayından dolayı yoğun uluslararası ilgiye sahip bu yarışmada güvenlik önlemleri tam olarak alınması için Yaylacık dağı pistinde çalışmalar tam hızıyla devam ediyor” dedi
Pist incelendi
Yaylacık Yamaç Paraşütü Pistini Denizlili pilotlarından Ercan Uysal ve Çameli den Selami Uysal ile birlikte inceleyen Sportif Havacılık Denizli İl Temsilcisi İsa Dal, “Piste güvenlik ile ilgili tüm önlemler alındı. Yaylacık pistinde Eylül sonunda, dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan, Dünya Kupası Süper Finalinde 1 ya da 2 gün uçulması planlanıyor. Bunun içinde bölgedeki hazırlıklarımızı uluslararası standartlara uygun yapıyoruz. Fethiye Ölüdeniz e yakınlığı sebebiyle de, yarışma pilotlarından tutun, sportif amaçlı olarak seyahat eden turistlerin uğrak yeri haline gelecek Çameli Yaylalı pisti, geleceğin önemli Yamaç Paraşütü pistlerinden olma yolunda ilerliyor. İlimizin tanıtılması, yamaç paraşütü sporunun daha geniş kitlelere yayılması için bu organizasyonlar çok önemli. Dünyanın birçok ülkesinde bu sporla yakından ilgilenen, binlerce sporcu var. Bu sporcuların uçuş yapmak için Çameli’ni tercih etmesi demek, ilçe ve Denizli için önemli bir turizm hareketinin de başlaması anlamına geliyor. Bölgemizin, pistimizin ve coğrafi güzelliklerimizin her alanda en etkili biçimde tanıtımının yapılması gerekiyor. Çameli ile ilgili organizasyonu bu yıl İstanbul Uçuş Kulübü (İSUK) Derneği Başkanı Semih Sayır yapıyor ” dedi.