Geçtiğimiz yıllarda Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Taşcilar Mahallesinde çiftçilik yapan Mustafa Baş (72), köye su getirmek için öyle bir işe kalkıştı ki... Duyanlarda görenlerde şaşırdmıştı. Köye su getirmek için su kaynağının önündeki en büyük engel olan dağı kalbin delip,  15 metre uzunluğunda tünel açmak için kolları sıvayarak işe koyulmuştu. 72 yaşında olmasına rağmen geceli-gündüzlü çalışmaya başlayan yaşlı adama mahalleli, 'Bu işi başaramazsın, vazgeç' demesine rağmen yolundan dönmemişti.  Azminin ve çalışmasının başarısını Baş,  40 gün sonra dağı delerek almıştı.  15 metre uzunluğunda bir delik açan Baş, daha sonra bunu 2,5 metre boyunda 2 metre de eninde bir tünel haline getirmiş hem kendi hem de çevre tarla ve bahçelerin sulanmasına yardımcı olmuştu. 
 Mahalleli de,  başarısından dolayı Baş'a 'Çameli'nin Ferhat'ı' unvanını verdi. Mustafa Baş, şimdi bölgenin en çok konuşulan isimlerinin başında geliyor. Mahalleye göre o artık bir efsane. Yapılamayacak kadar zor bir işi hem de sadece kazma kürekle başaran bir efsane. 

EFSANE OLDUK
Çameli Ferhat'ı olarak artık herkesin kendisini çağırdığını anımsatan Baş, efsane yakıştırmasını ise çok beğendiğini belirterek, "Çoluk çocuğumu geçindirme ve tarlama su geçirmek maksadıyla bu tüneli kazdım. Su geçirerek tarlamda sebze yetiştirdim. Bunu yaparken hiçbir araç kullanmadım, sadece kazmamla tüneli yaptım. Çevremdekiler bu işten vazgeç dese de yolumdan dönmedim. Yalnız Allah sayesinde bu işi başardım. Şimdi bana köyde Çameli'nin Ferhat'ı deniyor. Efsane yakıştırması yapıyorlar. Buda güzel bir unvan. Sağ olsunlar" diye konuştu.