1. Çamaşırları yanlış gruplamak
 
Çamaşırları Renkliler Beyazlar diye ayırdığımız gibi kumaşlarına da dikkat etmelisiniz. Örneğin polar kumaşlı kıyafetleri ayrı olarak yıkamalısınız. Ayıca havluları da sentetik kumaşlı kıyafetlerle karıştırmamalısınız.

2. Lekeleri yanlış biçimle çıkarmak
 
Eğer Çamaşırınnızdaki lekeleri çıkarmak için baya sert bir yol uygluyorsanız kıyafetlerinizde yırtık ve yıpranma olmasına şaşırmayın. Bu işlemi yaparken yavaş hareketlerle yapmalısınız.

3. Gereğinden fazla toz deterjan kullanmak

Çamaşır yıkarken gereğinden fazla toz deterjan koyarsanız, yıkarken çok fazla köpük oluşacağından gömlek yakası gibi yerlerde yeni lekelere yol açacaktır, bu yüzden de çamaşır yıkamanın en ideal yolu sayılmaz.

4. Fermuarlara dikkat etmemek
 
Bu Maddeyi biraz daha fazla dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum örneğin, Fermuarlı kıyafetlerinizi yıkamadan önce fermuarlarını kapatmanız gerekir, yoksa fermuar diğer kıyafetlere de zarar verebilir. Ayrıca açık kalan fermuar bozulabiliyor.

5. Düğmelere dikkat etmemek

Gömlek gibi düğmeli kıyafetlerinizi yıkamadan önce düğmelerini açmazsanız düğmeler kopabilir.

6. Çok fazla çamaşır suyu kullanmak

Çamaşır suyunu lekeleri çıkarsın diye fazlaca koymak, kıyafetlerinizin çabuk yırtılmasına neden olur. Bu yüzden çamaşırlarınızı kaynatmak güzel bir alternatiftir.

7. Mayo ve bikinileri çamaşır makinesinde yıkamak

Elastik yapılı mayo ve bikini gibi kıyafetlerin çamaşır makinesinde yıkanmaması gerekir. Bu tür kıyafetleri yıkamanın en etkili yolu bir leğende soğuk suyla elde yıkamaktır.

8. Makineye dinlenmesi için zaman vermek

Bazıları, makinenin bozulmasına neden olabileceği için yıkamalar arasında çamaşır makinesinin sakinleşmesi için beklemeyi tercih ediyor.
Ancak bu yanlış bir yöntem çünkü çamaşır makinesi aralıksız kullanıldığında bir önceki yıkamadan kalan enerji ve ısıyla daha iyi çalışır.

9. Yastık ve battaniyeleri bir kere yıkamak

Eğer yastık ve battaniyeleri çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, art arda iki kere yıkamanız en iyi çözüm olur çünkü yastıklar köpüğü içine çekebilir ve ikinciye yıkamazsanız köpüklü kalabilirler.

10. Kıyafetleri gruplamadan yıkamak

Çamaşır yıkamanın en yorucu taraflarından birinin kıyafetleri gruplamak olduğunu biliyoruz. Bu işlemi biraz daha kolaylaştırmak için işe çorapları ayırıp ilk onları yıkamakla başlamayı deneyebilirsiniz.

11. Havlular için yumuşatıcı kullanmak

Yumuşatıcıda bulunan kimyasal karışımlar havluların emici özelliğini azaltırlar. Bu yüzden havluları yıkarken yumuşatıcı kullanımı yanlıştır.

12. Tek yıkamada fazla çamaşır yıkamak
 
Çamaşır makinesinde bozulmaya yol açabileceği için tek yıkamada çok fazla çamaşır yıkamamalısınız.

13. Mont ve yağmurlukları yanlış yıkamak

Montların yapısının bozulmasını engellemek için makineye montunuzla beraber 3 tane tenis topu koyun. Tenis topları ayrıca fazla köpüğü almaya da yardımcı olacaktır.

14. Pahalı yumuşatıcı ve deterjanlar kullanmak

Kullandığımız çoğu deterjanın içinde evimizde bulunan ucuz malzemeler vardır. Örneğin tuz, kıyafetlerinizi daha parlak yapar; tebeşir de lekelerin çıkmasına yardımcı olur. Çamaşır deterjanı kullanmak da çamaşır suyuna benzer olarak lekeleri temizler. Limon suyu ise kıyafetlerinizi daha yumuşak ve daha hoş kokulu yapmak için kullanılabilir.

15. Çamaşır makinenizin bakımına özen göstermemek

Çamaşır makinenizin bakımını sağlamak çok önemlidir. Deterjan ve yumuşatıcı koyduğunuz gözün çıkartılabilir olduğunu unutmayın. Gözün arkasında deterjan kalıntısı kalabileceğinden arada bir çıkartıp kontrol etmelisiniz.
 
Ayrıca yıkamadan sonra makinenin kapağını açık bırakın ki içi kurusun. Yılda bir ya da iki kez de çamaşır makinesini sıcak su ve sirkeyle çalıştırın, bu da çamaşır makinenizin bozulmasını önleyecektir.