Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Delikliçınar Meydanı'nda tören düzenlendi. Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar süren kortejle başlayan törene Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı. 
Türkiye'de son yıllarda yapılan duble yolların ülkede hem trafik akışı, hem de trafik güvenliği sağlama noktasında çok büyük katkı sağladığını belirten Başkan Zolan konuşmasında, Denizli'nin büyükşehir olmasıyla birlikte kentin tamamında büyükşehir yetki alanında olan yolların bulunduğunu isöyledi. Başkan Zolan, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) de büyükşehir çatısı altında kurulduğunu, burada Denizli'nin ulaşımıyla ilgili kararlar alındığını ifade etti.
Trafiğin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Yolarımız uygun, araçlarımız son teknoloji ama tek eksiğimiz var. Trafik kurallarına uymama, ihmal ve dikkatsizlik. Bunların sonucunda maalesef bazı istenmeyen acılar yaşanıyor. Öncelikle bizim saniyelik, dakikalık telaşlar yerine ömrümüzü seçmemiz lazım. Geride gözyaşı bırakmamız gerekiyor. Çok aceleci davranmayla çok ağır sonuçlara ulaşabiliyoruz" dedi. 
Büyükşehir olarak çocuklara yönelik trafik eğitim pistini yaptıklarını, burada trafik eğitimi verildiğini anlatan Başkan Zolan, "Şehrimizde bir çok yol düzenlemeleriyle riskleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kavşak düzenlemeleri ile kaza riskini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Trafik levhalarıyla vatandaşımızın dikkatini çekmek ve uyarmakla ilgili gayret sarf ediyoruz. Üçgen Kavşağı ile ilgili çok talep geliyor. Oranın düzenlemesi bu sene başlayacak. Projesi son noktaya geldi" açıklamasını yaptı. 
Vali Kocatepe ve Başkan Zolan, Delikliçınar Meydanı'nda kurulan standları gezerek yetkililerden bilgi aldı. 
Törende Karayolları Trafik Güvenliği Haftası ile ilgili düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, başarılı jandarma ve emniyet mensupları ile yılın en iyi sürücülerine de ödül verildi.