İSTANBUL (CİHAN)- Fatih'de girdikleri bir evden televizyon, bilgisayar ve çok sayıda ziynet eşyası çaldığı öne sürülen Göksel ve Ümit B. kardeşler güven timleri tarafından yakalandı. Şahısların ürünleri satarken zorlanmamak için çalıntı malların faturalarını da almaları polisi bile şaşırttı.
Kumkapı bölgesinde devriye görevi yapan güven timleri, Arapzade Sokak üzerinde otoparkın içinde bulunan bir otomobilde bilgisayar görmeleri üzerine harekete geçti. Otomobilde arama yapan polisler, plazma TV ve bilgisayarın yanı sıra Göksel ve Ümit B. kardeşlerin yapılan üst aramasında kolye, yüzük, küpe ve saatler buldu.
Eşyaların kendilerine ait olduğunu söyleyip faturalarını gösteren şahıslardan şüphelenmeye devam eden ekipler, faturada ismi geçen şahsın telefon numarasını aradı. Malların sahibi eşyalarını kimseye satmadığını söyleyince, şahıslar gözaltına alındı.
Evinin soyulduğunu polislerin telefonuyla öğrenen Emre Kısa, evin durumunu tespit etmek için İstanbul’da bulunan eşini aradı ve eve gitmesini istedi. Eve gelen eş, daireye hırsız girdiğini tespit ederek, şahıslardan şikâyetçi oldu. Kumkapı Polis Merkezi’ne getirilerek ifadeleri alınan şahıslar ilk ifadesinde suçlamaları kabul etti.
Birçok hırsızlık suçundan sabıkası olduğu öğrenilen Göksel ve Ümit B. kardeşlerin çaldıkları malzemeleri kolay satabilmek için faturalarını da yanlarını aldıkları belirtildi.
Olayın ardından polislerin kendisini telefonla aradığını ifade eden Emre Kısa, “Polisler bana satılık eşyamın olup olmadığını sordular. Ben de olmadığını söyledim. Ben İstanbul’da olmadığım için eşim eve geldi ve dairenin hırsızlar tarafından soyulduğunu söyledi. Ayrıca hırsızlar malların çalıntı olduğunun anlaşılmaması için eşyaların faturalarını da çalmışlar.” diye konuştu.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. CİHAN