Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, camilerin birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin perçinlendiği merkezler olduğunu belirtti. Gönüllerin incitilmediği bir toplumun inşasında camilerin çok büyük bir rolü olduğunu ifade ederek hayır sahiplerine bu güzel hizmetleri sebebiyle teşekkür etti.

Açılış konuşmasını yapan İlçemiz Müftüsü Recep Balaban, camilerin İslam toplumunun manevi teneffüs yerleri, inanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekânlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezler olduğunu belirtti. Balaban,

"Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir. Bu vesile ile emeği geçen hayır sahibine teşekkür ediyor, burada namaz kılındığı ve Kur'an okunup okutulduğu sürece sevap defteri asırlar boyu açık kalacaktır" dedi.

Caminin iki katlı ibadet alanı, altında şadırvanı ile birlikte  Kur'an Kursu hizmetlerinde kullanılabilecek. Açılışa İlçe Kaymakamı Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı ve İlçe Protokolüyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.