Denizli’nin Çal ilçesinde 15 yıldır hizmet veren Devlet Hastanesi’nde uzman doktor olmadığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Ali Çiftçi, “55 yatak kapasiteli hastanenin yatak kapasitesi 25’e düşürüldü. Doktor atanmıyor. Çallı hayırseverlerin katkılarıyla yapılan hastane böyle giderse kapanacak” dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı olarak hizmet veren Çal Devlet Hastanesi’nin yapımı, 2001 yılında tamamlandı. Hastane maliyetinin yüzde 80’nini Çallı hayırseverlerin karşıladığını söyleyen MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi, yöre halkının ve hayırseverlerin adeta cezalandırıldığını iddia ederek, “Bu kafayla hastanemiz kapatılıp, sağlık ocağına dönüştürülecek” dedi.

Hastanede 1 aile hekimi ile 1 dahiliye doktoru olduğunu, 2 diş hekiminin ise, sözleşmeli çalıştırıldığını söyleyen Ali Çitçi, “Çal Devlet Hastanesi, 2001 yılında 50 yataklı olarak hizmete açıldı. Hastanemizde uzman doktor eksikliğinden Sağlık Bakanlığı yatak sayasını 33’e düşürdü. 2010 yılında ise, yatak sayısı 25’e düşürüldü. 8 poliklinik odası ve ameliyathanelerin bulunduğu hastanemiz sadece Çal’a değil Bekilli, Baklan ilçeleri ile Uşak’ın Karahallı ilçelerine de hizmet veriyor. Çal Devlet Hastanesi’nin bölge hastanesi olarak hizmet vermesi gerekirken, bu kafayla kapatılıp, sağlık ocağına dönüştürülecek” dedi.





Ali Çiftçi, haftada bir gün Denizli merkezden Çal Devlet Hastanesi’ne 1 genel cerrah ile 1 çocuk doktorunun görevlendirildiğini sözlerine ekledi, “Zenginin az olduğu Çal’da hayırseverlerin katkılarıyla yapılan hastanemize uzman doktor istiyoruz” diye konuştu.