Denizli’de 30 Kasım 2014'de temeli atılan ve 5 mahalleyi daha doğal gaza kavuşturacak çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anafartlar, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Sümer Mahallerini kapsayan doğalgaz çalışmalarını inceledi. Başkan Zolan'a Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör ve Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu eşlik etti. Çalışmaların geldiği aşama konusunda Enerya AŞ. Yetkililerinden bilgi alan Başkan Zolan, çalışan personele kolaylıklar diledi. Bölgede gerçekleştirilen doğalgaz çalışması kapsamında şu bilgiler verildi. Anafartalar Mahallesi'nde ana hat imalatlarının tamamlandığı, gazlama için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu bölgede abone işlemini tamamlayan binalara servis kutusu bağlantısının ise nisan ayı sonuna kadar gerçekleştirileceği ifade edildi. Dokuzkavaklar Mahallesi'nde ise ana hat çalışmalarına 2 ekip olarak başlandığı, toplamda 24.000 metre ana hat imalatının gerçekleştirileceği, 15 Mayıs'a kadar ana hat işlemlerinin tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Karşıyaka Mahallesi'nde ana hat çalışmalarına kısa süre içinde başlanılacağı 23.000 metre ana hat imalatı gerçekleştirileceği, yatırımının haziran ayı içerisinde de bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

"Verdiğimiz sözü hiç unutmadık"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçmişte hava kirliliğinden dolayı kentte nefes dahi alınamadığını anlatarak, Denizli'nin bir zamanlar hava kirliliğinde Türkiye'de ilk sıralarda olduğunu hatırlattı. Denizli'nin yaklaşık 10 yıl önce doğalgaz ile tanıştığını kaydeden Başkan Zolan, " Doğalgaz ağımızın genişlemesiyle birlikte kentimizin havası her yıl daha da temiz bir hal alıyor. Yapılan bu yatırımlarla da hava kalitesinde daha üst seviyelere geleceğiz" dedi. 30 Mart'tan önce, bölgenin doğalgaza kavuşacağı sözünü verdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu:  "Bu sözümüzü hiç unutmadık. Verdiğimiz her sözü yerine getirmenin de mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki kış artık hanım kardeşlerimiz bu bölgelerde kömür kovası taşımaktan kurtulacak. İnşallah daha temiz daha nefes alınabilir bir havamız olacak."

“Geleceğimiz için”

Başkan Zolan, "Denizli'nin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşımızın şehir merkezinde ne varsa ona sahip olması için çalışıyoruz. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, modern tesisleriyle, parklarıyla, yeşil alanlarıyla kentimizin her noktası çok daha yaşanabilir bir hal alacak. Bu gayret ve çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgazın kentin her noktasına ulaşması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Vatandaşlarımız biliyor ki bu çalışmalar halkımız, geleceğimiz ve çocuklarımız içindir. Bu yatırımlar 50-100 yıl, insanımızın ihtiyacını karşılayacak çalışmalardır. İnşallah Denizlimizin yarını bugünden daha güzel olacak. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz olsun" diye konuştu.