Park ve yeşil alan yatırımlarıyla büyük bir başarı yakalayarak kişi başı yeşil alan miktarında Avrupa’daki birçok şehri geride bırakan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eylem Planı kapsamında kente 6 adet kent ormanı ile 80 park ve mesire yeri kazandıracak.
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi kapsamında açıkladığı projeler büyük övgü toplarken, bir yıl içinde yapılması planlanan park, yeşil alan ve kent ormanı yatırımları göz doldurdu. 121 Dev Proje ile Denizli’ye kazandırılacak 6 adet yeni kent ormanının Pamukkale, Bekilli, Çal, Honaz, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde oluşturulacağı ifade edilirken, söz konusu yatırımlarla vatandaşlar doğa ile iç içe bir ortamda spor ve
piknik keyfi yaşayabilecek. Bunun yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların doğa ve yeşille iç içe bir ortamda vakit geçirebilmesi için kent genelinde 80 adet yeni park ve mesirelik alan yapacak. Park ve yeşil alan yatırımlarıyla büyük bir başarı yakalayarak kişi başı yeşil alan miktarında Avrupa’daki birçok şehri geride bırakan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni yatırımlarla bu rakamı daha da üst seviyelere taşıyacak.
 
İNSANIMIZI KENT ORMANLARI İLE BULUŞTURACAĞIZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, kentte kişi başına 13 metrekare yeşil alan düştüğünü, bu rakamın Avrupa’yı geride bıraktığını kaydetti. Yeşili korumak ve insanlarla buluşturmak adına birçok proje hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Zolan, "Son olarak vatandaşlarımızı teleferik ve yaylalarımız ile buluşturduk. İnsanımızı kent ormanları ile şehir ormanları ile bir araya getirdik. Bu yatırımlarımız 121 Dev Projemiz ile de devam edecek ve bu yıl 6 yeni kent ormanını daha Pamukkale, Bekilli, Çal, Honaz, Serinhisar ve Tavas ilçelerimizde oluşturacağız. Ayrıca yine kentimiz genelinde 80 adet park ve mesire yeri yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.