Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nin yeni yerine taşınmasının ardından yaşlı ve emekli vatandaşlar için değerlendirilen Kültür Evi'ni ziyaret etti. Yenişehir Kültür Evi'nde çaylarını içerek, gazete ve kitap okuyan, bünyesindeki kütüphane ve internet hizmetinden de ücretsiz yararlanan vatandaşlar Başkan Zolan ile bir süre sohbet etti.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bölgedeki birçok vatandaşın gazete ve kitap okuyup zaman geçirecekleri bir yer istediğini hatırlatarak, "Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezimizi buradan taşıyınca vatandaşlarımıza burada bir Kültür Evi yapacağımızın sözünü vermiştik. Bu mekanı sizlerin hizmetine tahsis ettik. Burada vatandaşlarımızın zaman geçirebilecekleri, çay kahve içebilecekleri bunların yanı sıra çeşitli kursların da verilebildiği yerler olsun istedik. Şükürler olsun ki çalışmamız başarıya ulaşmış" dedi.
Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burası Denizli için bir örnek. 30 Mart Belediye Başkanlığı seçimlerinde söz vermiştik. O dönem dedik ki, emeklilerimize oturup kalkabileceği, çay içip gazete kitap okuyabileceği, bilgisayar kullanabileceği ev ortamını aratmayan, değişik kursların olacağı merkezler açacağız demiştik. Bu kapsamda emeklilerimizin yoğun olduğu semtlerimizden birisi olan Yenişehir'de ilk merkezimizi açtık. İnşallah ilerleyen süreçte her bölgede emeklilerimize yönelik çeşitli alternatiflerin olacağı merkezler yapacağız. Onlar için her türlü imkanı sunacağız." Denizli'de örnek olarak yaptıkları bu merkezin, emeklilerin sohbet edecekleri, yeni arkadaşlar edinebilecekleri, seminer ve konferanslar düzenlenebilen bir kültür alanı olmasını istediklerini kaydeden Başkan Zolan, "Bu projeyi tüm Denizli'ye yayacağız ama benim sizlerden ricam önerileriniz varsa paylaşalım. Emeklilerimizin daha iyi şartlarda, emekliliklerini yaşayabilmeleri adına ben daha güzel çalışmaların hayata geçirilmesini istiyorum" dedi.