Teknolojik altyapısı ile Türkiye'nin en önde gelen kamu kurumlarından biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tamamen kendi bünyesinde geliştirdiği "Iphone" ve "Android" akıllı telefon uygulamaları vatandaşların belediye ile ilgili bir çok işleminde kolaylık sağlıyor. Bu güne kadar yaklaşık 20 bin kişi tarafından Apple App Store ve Google Play Store’dan indirilen uygulama ile Denizlililer, Büyükşehir Belediyesi'nin bir çok uygulamasına erişim imkanına kavuştu. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hem ihtiyaçlara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek hem de vatandaşların kente sahip çıkma bilincini geliştirmek için geçen yıl başlattığı "Görüntüle Gönder" uygulamasına Denizlililer yoğun ilgi gösterdi. Bilgi Hizmetleri başlığı içerisinde bulunan "Görüntüle Gönder" uygulaması ile vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde rastladıkları aksaklıkları cep telefonları ile fotoğrafladıktan sonra söz konusu sisteme gönderebiliyor. Kayıt altına alınan başvurunun ardından söz konusu ihtiyaç ilgili birime yönlendiriliyor. Sorundan kısa sürede haberdar olan Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimi vatandaşların ilettiği söz konusu sıkıntıları daha kısa sürede giderebiliyor. 

Akıllı telefon uygulaması neleri kapsıyor? 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tamamen kendi bünyesinde geliştirdiği akıllı telefon uygulaması ile vatandaşlar şu bilgilere de ulaşabiliyor: " Haberler, Duyurular ve İhale İlanları, Borç Sorgulama, Nöbetçi Eczaneler, Şehir Kameraları, Otobüs Minibüs Güzergah ve Saatleri, Defnedilen Cenazeler, Mezar Bilgisi Arama, Belediye Meclis Kararları, Pazaryerleri Gün ve Saatleri, Atık Toplama Programı, Arsa Rayiç Bedelleri, Denizli'deki Son Depremler ve Belge Rehberi."

Başkan Zolan, teknoloji yatırımlarına dikkat çekti

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin belediyecilik hizmetleri anlamında çok üst seviyeye çıktığını ifade etti. Hizmetlerin üst seviyeye çıkmasında bilgi ve teknoloji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Bugün, Denizli Büyükşehir Belediyesi, çöpten elektrik üretebiliyor. Alt ve üst yapıda teknolojiyi en üst seviyede kullanarak, standartların üzerine çıktık. Büyükşehir Belediyesi, bunun gibi bir çok konuda bilgi ve teknolojiyi yakından takip ederek şartlarını çok ileriye taşıdı" dedi. Artık dünyadaki en önemli değerin bilgi olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Bugüne kadar halkımızın hayatını kolaylaştıracak, onları rahat ve mutlu edecek her türlü gelişmenin takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.