İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman Mahallesi’ndeki içme suyu, atıksu ve yağmursuyu şebeke inşaatı yapılması için İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası’ndan temin edilecek kredi anlaşması imzalandı. 39.520.000 Euro kredi tutarı için düzenlenen imza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Dünya Bankası yetkilisi Canan Yıldız ve İller Bankası Teknik Uzman Yrd. Gökhan Gökçe katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehrin altyapı çalışmalarına güçlü bir şekilde başladıklarını belirterek, “Başka bir bölgede de yine Dünya Bankası kredisi ve İl Bank işbirliği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bir alt yapı projesine daha imza atacağız. Ben öncelikle İl Bank'a ve Dünya Bankası'na Büyükşehir Belediyemize göstermiş oldukları güvenden dolayı ve vermiş oldukları uzun vadeli krediden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu kredi ile Karaman, Akkonak, Muratdede ve İlbade Mahallelerimizin altyapı sorununu çözeceğiz” dedi.

“Bu imza bir başlangıç”

İçme suyu hatlarının yenilenmesi ile vatandaşların daha kaliteli su tüketeceğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Baştan sona atık su arıtma ve kanalizasyon sistemimizi söz konusu mahallerimizde değiştireceğiz.  Artık buralarda kanalizasyonlarımız da daha iyi işler hale gelecek. Bölgede olmayan yağmur suyu hatlarımızı da inşa edeceğiz. Sonrasında da tabi ki üst yapısı ile şehrimiz daha ileriye ve daha güzele gitmiş olacak. Burada yaşayan vatandaşlarımız da bu hizmeti almış olacak. En az onlar kadar bizde mutu olacağız. Bu imza bir başlangıç. İnşallah ihale ile ve inşaatlarımızın başlaması ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2016 yılının kasım ayı sonunda Karaman, Akkonak, Muratdede ve İlbade mahallelerimizde çalışmalarımızı tamamlamış ve insanlarımızın taleplerini yerine getirmiş, ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Bu anlaşmamız İnşallah şehrimize, İl Bank'a ve Dünya Bankası'na hayırlı olur."

131,3 kilometre şebeke hattı yapılacak

İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası’ndan temin edilen kredi ile İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman Mahallesi’nde içme suyu, atıksu ve yağmursuyu şebekeleri inşaatı işi yapılacak. Söz konusu mahallelerde gerçekleşecek altyapı yenileme çalışmaları kapsamında, 61.3 kilometre içme suyu, 50.8 kilometre atıksu ve 19.2 kilometre yağmursuyu şebeke hattı yapılacak.