Geçen hafta pazartesi günü akşamı Denizli'yi yoğun etkisi altına alan kar yağışı bu hafta başı da kendini aniden gösterdi. Meteorolojinin tahminlerinde bulunmamasına rağmen birden bastıran kar yağışıyla birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir kez daha alarm durumuna geçti. Kent genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri başta şehrin ana arterleri olmak üzere tüm bölgelere anında müdahale etmeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 30 ekiple kent genelinde çalışmalarını yoğun kar yağışı altında gerçekleştirirdi. 125 personel,  10 greyder, 15kepçe sabaha kadar süren çalışmalara katılırken, ana caddelerde de tuzlama çalışması yapıldı. Denizli  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da çalışmaları yakından takip etti. Başkan Zolan'a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Aydın eşlik etti. Başkan Zolan, geçen hafta etkili olan kar yağışı sonrası karla mücadelede iyi bir sınav verdiklerini belirtirken,  yeniden başlayan yağış sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin ana arterleri olmak üzere tüm bölgelere anında müdahale ettiğini kaydetti. 

Çalışmalar ilçelerde de sürüyor

Kar yağışının aniden bastırdığını ifade eden Denizli  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için yine büyük gayret gösterdi. Kar yağışının başlaması ile birlikte 30 ekiple yeniden çalışmalarımıza başladık. Gece boyunca süren yağışa rağmen ana arterlerde ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı." Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de Büyükşehir'e bağlı ekiplerin yoğun bir şekilde karla mücadele verdiğini dile getiren Başkan Zolan, "Denizli kent merkezinde sürdürdüğümüz çalışmaların yanında ilçelerde de ekiplerimiz var. Buralarda da arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Halkımızın sıkıntı çekmemesi adına her yerde gayret gösteriyoruz. Ayrıca buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Otobüslerimiz çalışıyor

Başkan Zolan, "Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Şehir merkezindeki otobüs seferlerimiz de ise şu ana kadar bir sıkıntı yok. Sabır gösteren, çalışmalarımızda bize destek olan tüm vatandaşlarımıza Denizli halkının rahatı için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum ve kolaylıklar diliyorum" dedi.