Denizli Büyükşehir Belediyesi, 25 ekiple başlayan karla mücadele çalışmaları, kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini arttırması nedeniyle 10 ekip daha eklenerek 35 ekiple devam etti. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm ekiplerin sahada olduğu çalışmalar, sabahın ilk saatlerine kadar yoğun bir şekilde sürdü. 

Büyükşehir Belediyesi Teyakkuza Geçti
Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 450 personel, 50 kamyon, 20 grayder, 19 kepçe, 2 loder ve 2 kar küreme kamyonu çalışmalara katılırken, 600 tondan fazla tuz kullanılarak ana caddelerde tuzlama çalışması yapıldı. Şu anda kent merkezindeki tüm ana arterler trafiğe açık durumdadır.  
Yol açma çalışmalarının yanı sıra 10 kamyon ve 50 personel ile kar yağışı nedeniyle devrilen ve kırılan ağaçlar yollardan kaldırılırken, saat 05.00'den sonra 100 kişilik temizleme ekibi ile kaldırımların temizlemesine devam etmektedir. Özellikle hastane önleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Gazi Bulvarı, Lise Caddesi ve İstiklal Caddesi gibi caddelerde kaldırımlar kardan temizlenerek vatandaşların rahat bir şekilde kullanmasına imkan sağlanmıştır.

Başkan Osman Zolan: ''Çalışmalarımız 24 Saat Boyunca Devam Edecek''
Uzun zamandır bekledikleri kar yağışına karşı günler öncesinden tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve karla mücadele çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, akşam saatlerinde başlayan çalışmalarımız sabahın ilk saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etti. Şu anda şehrimizin tüm ana arterleri ulaşıma açılmış durumdadır''

Başkan Zolan'dan Buzlanma Uyarısı
''Hava sıcaklığının düşük olması özellikle gece saatlerinde buzlanma tehlikesini ortaya çıkardı'' diyen Başkan Osman Zolan; ''Meteoroloji Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşmelerin ardından kar yağışı bugün geç saatlere kadar devam edecek. Ayrıca buzlanma ve don olayları yaşanacak. Bu tehlike karşısında sabahın ilk saatlerinden itibaren tuzlama çalışmalarına yeniden başladık. Bu konuda sürücülerimizin dikkatli olmalarını, özellikle kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını, vatandaşlarımızın da toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz'' dedi.

Belediye Otobüsleri 2 Gün Boyunca Ücretsiz Olacak
Vatandaşların ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için toplu ulaşımdan faydalanmaları gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; bu amaçla salı ve çarşamba günleri belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını söyledi. Başkan Zolan ''Vatandaşlarımızın huzuru ve can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Bu düşünce doğrultusunda da belediye otobüslerimiz 2 gün boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek'' dedi.