Başkan Zolan, yapımı devam eden Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik ile ihaleleri tamamlanan İlbade-Muratdede ve Akkonak-Karaman Mahallesi alt yapı yatırım tutarının toplam 185 milyon lira olduğunu söyledi. Yeni yatırımlarla birlikte Denizli'de 230 kilometre içme suyu, 175 kilometre kanalizasyon ve 56 kilometre de yağmur suyu hattı yapılacağını kaydeden Başkan Zolan, "Büyükşehir çalışacak, insanlarımız mutlu olacak" dedi.

"Akkonak ve Karaman Mahalleleri İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri inşaatı ve Rehabilitasyonu İşi" sözleşmesi imza töreni Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlendi. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Mahmud Güngör ve Atilla İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Atilla katıldı. Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Özellikle alt yapı noktasında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme ve kalıcı eser bırakma konusunda gayretimiz ve çalışmamız devam ediyor" dedi. Bir süre önce temelini attıkları Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik Mahallesi alt yapı yatırımının devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Burada 120 milyon liralık bir yatırımımız devam ediyor. Sonrasında Muratdede ve İlbade Mahallesi için ayrı bir ihalemiz oldu. O ihalenin imza atma törenini yoğun çalışma tempomuzdan dolayı yapamamıştık. Bu bölgede de içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının baştan aşağı döşenmesi ve tesislerin yapılması 34 milyon liralık bir yatırımı kapsıyor."

"Bu nesil bir daha alt yapı yapıldığını görmeyecek"

Tüm bunların yanında yeni bir ihale daha gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Zolan, "Üçüncü aşama olan bir ihalemizi daha gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği Akkonak  ve Karaman bölgelerinin alt yapısı. O bölgede içme suyu ve kanalizasyon hatlarının baştan aşağı değişmesi, yağmur suyu hatlarının ilk defa inşa edilmesi var. Orada alt yapı ile ilgili hiçbir eski yapı kalmayacak. Bu şekilde bir ihalemiz gerçekleşti. Bu ihalemiz ile de yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceğiz. İhalemizi alan yüklenicimiz Atilla İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ'ye başarılar diliyorum. Allah kazasız belasız güzel hizmetler yapmayı ve işi sonlandırmayı nasip etsin" dedi. Alt yapının çok zor ve ağır sorumluluk isteyen bir iş olduğunu kaydeden Zolan, "Alt yapı, yapılırken etrafa rahatsızlık verilen bir iş, su kesintisi, yazın toz, kışın çamur olacak. Bu noktada vatandaşlarımıza tabi ki zorunlu olarak sıkıntı vermek durumunda kalacağız. İnşallah bu nesil bir daha alt yapı yapıldığını görmeyecek" diye konuştu.

"Büyükşehir büyük yatırım demek"

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün bu sözleşmemizle birlikte Denizimizde devam eden alt yapı işi içme suyu olarak 230 kilometre, buradan neredeyse İzmir'e varacak olan bir içme suyu hattımız var. 175 kilometre kanalizasyon hattımız, 56 kilometre de yağmur suyu hatlarımız olacak. Toplam burada 185 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Büyükşehir büyük yatırım demek. İnşallah dev alt yapı hamlesini başlatmış bulunuyoruz. Kazasız belasız tamamlamayı Allah'ım bizlere nasip etsin. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. "Büyükşehir çalışacak insanlarımız daha da mutlu olacak" diyen Zolan, "Denizlimiz kazanmaya devam edecek. Büyükşehir gece gündüz çalışacak. İnsanlarımızın daha fazla mutlu olması konusunda gayretlerimiz devam edecek. Sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah 15 ay içinde bahsettiğim yatımlar tamamlanacak, insanlarımız da o güzelliğe kavuşacak" diye konuştu. Atilla İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla ise, 47 senedir alt yapı işiyle iştigal ettiklerini belirterek, "Burada da zamanında ve uygun kalitede bitireceğiz. Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konuşmanın ardından  Akkonak ve Karaman Mahalleleri İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri inşaatı ve Rehabilitasyonu İşi sözleşmesi imzalandı.