Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2. bileşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirildi. Türkiye’nin "En Çevreci Belediyesi" unvanına sahip Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje toplantıya damgasını vurdu. Toplantıda gündemin 4. maddesinde yer alan "Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor Projesi" görüşüldü. Kayıhan Pazaryeri’nin üzeri güneş panelleri ile örtülerek, yenilenebilir enerji kaynağına yatırım yapılması planlanan proje ile başta Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi olmak üzere kentin farklı bölgelerinde bulunan toplam 10 bilgi evi ve kurs merkezinin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Oy birliği ile kabul edilen ve yenilenebilir enerji kaynağına yatırım yapılacak proje ile Büyükşehir Belediyesi’nin hem elektrik maliyetinin azalacağı hem de çevreye olan duyarlılığının bir kez daha ortaya konacağı işaret edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin "En çevreci unvanı" bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu proje ile çevresel duyarlılığına dikkat çekti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor Projesi ile ise Kayıhan Pazaryeri üzerinin güneş panelleri ile örtüleceğini anlatan Başkan Zolan, "Burada üretilecek elektrik ile diğer mahallelerde bulunan toplam 10 bilgi evi ve etüt merkezimizin enerji ihtiyacı karşılanacak. Örnek bir proje, sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme noktasında bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Depolama Tesisi’nde elektrik üretimi yapabildiğini anlatan Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi çevreye olan duyarlılıkta olağanüstü gayret sarf ediyor. İnsana, canlıya ve çevreye olan saygımız adına yatırımlarımıza devam ediyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor Projesi de bunlardan biri" dedi. Başkan Zolan, Türkiye’nin petrol ve doğalgaz gibi yer altı enerji kaynağı zengini olmadığını, bunun yerine yıl boyu faydalanabileceği yenilenebilir enerji kaynağı güneşi olduğunu sözlerine ekledi.