Denizli Büyükşehir Belediyesi, verimliliği en üst seviyeye çıkaracak uygulamaya geçmesiyle Türkiye'de ilklerden, 30 Mart'ın ardından ise "Büyükşehir" olan 13 belediye arasından ilk kurum oldu. Teknolojik altyapısı ile de Türkiye'nin en önde gelen belediyelerinden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 9 Aralık'tan itibaren e-imza'ya geçti. Vatandaşlara daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek için tüm teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini bir adım daha ileriye götürecek e-imza dönemini başlattı. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) adı verilen sistemle öncelikle işlemlerin daha kısa sürede sonuçlandırılacağı ifade edilirken, e-imza ile zaman ve emekten tasarruf sağlanacağı ifade edildi. Emek ve zaman tasarrufunun yanı sıra e-imza sistemi ile işlem sürecini hızlandırıp, kırtasiye maliyetlerinden tasarruf etmek, vatandaşlardan gelen yazılı dilekçe ve talepler de dahil olmak üzere, kurum içi ve kurumlar arası yazışmaların elektronik ortamda yürütülmesi, koordinesi ve takip edilmesi sağlanacak. Söz konusu e-imza uygulamasına geçmesiyle Türkiye'de ilklerden olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart'ın ardından ise "Büyükşehir" olan 13 belediye arasından ilk kurum oldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve hizmet kalitesini artırmak için teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade etti. 30 Mart'ın ardından yeni büyükşehir olan illere göre Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çok çok önde olduğuna işaret eden Başkan Zolan, E-imza ile zamandan ve emekten tasarruf edileceğini, sistemin vatandaşların belediyeden daha hızlı ve nitelikli hizmet almalarına da olanak sağlayacağını ifade eden Başkan Zolan, "Artık tüm yazışmalarımız elektronik ortamda yapılmaya başlandı. Bu şekilde gerek kurum içi ve gerekse kurum dışında işlemlerin daha hızlı ve koordineli yapılması sağlanacak. Vatandaşlarımızdan gelen yazılı dilekçe ve talepler de dahil olmak üzere, kurum içi ve kurumlar arası yazışmalar elektronik ortamda yürütülecek. Ayrıca kırtasiye maliyetlerinden de tasarruf edilmesinin önü açılacak. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesi alarak TSE'den 5 sistem belgesi alan ilk ve tek belediye unvanı kazanmıştı.