Denizli’de Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Görme Engelliler İlköğretim ve Ortaokulu’nda verilen İngilizce eğitim programına maddi destekte bulunan Avustrulya Ankara Büyükelçisi Lan Biggs, okulu ziyaret etti.
Lan Biggs, ilk önce Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Demir, büyükelçi Biggs’e Denizli ile ilgili bilgiler verip, cam vazo hediye etti. Biggs, daha sonra Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Görme Engelliler İlköğretim ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Büyükelçi Lan Biggs, “Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı kapsamında Türkiye’deki okullara bütçemize göre katkı vermeye çalışıyoruz. Denizli Görme Engelliler Okulu’nda verilen ilgimize eğitim için bize destek talebi geldi, kabul ettik. 16 bin 500 TL’lik projenin 10 bin TL’sini biz karşıladık” dedi.
Okul Müdür Yardımcısı Erdem Kaya, projeden 85 öğrencimin yararlandığını söyleyerek, “Türkiye’nin Avustralya Büyükelçiliği’nden gelen madde destekle 85 öğrencimize İngilizce eğitim verildi” dedi. Avustralya Büyükelçisi Biggs, Büyükelçilik Basın Danışmanı Elif Balıkçıoğlu daha sonra Denizli Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Ök’le bir süre görüştü.

Belediyeyi ziyaret etti

Denizli’nin antik kentleri açısından zengin bir şehir olduğunu ifade eden Büyükelçi Biggs, ‘Eşim arkeologdur. Denizli’ye ayrı ilgi duyacağını düşünüyorum. Bir sonraki ziyaretimde eşimi de getireceğim’ dedi.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök de, Denizli’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle dünyada eşi benzeri olmayan güzellikleri barındırdığını kaydederek, “Denizli, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale gibi bir değeri bünyesinde barındırıyor. Çevresinde 18 tane antik kent var. Laodikya Antik Kenti de inanç turizmi açısından ayrı bir önem taşıyor. Dünyanın en güzel koylarına 2 saat mesafede bulunmasıyla jeopolitik konum olarak da önemli bir geçiş noktası üzerinde yer alıyor” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, ziyaretin sonrasında Büyükelçi Biggs’e Denizli’ye özgü Çeşm-i Bülbül hediye etti. Büyükelçi Biggs de Başkan Yardımcısı Ök’e Avustralya’yı anlatan kitap verdi.