Tamamlandığında 3.5 Milyon meskenin elektrik ihtiyacını karşılayarak ülkemiz elektrik üretimine yüzde 2 gibi önemli bir  katkı yapacak olan RWE & TURCAS Kaklık Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali bu yıl sonu itibariyle işletmeye alınacak. Vali Abdülkadir Demir, santralde incelemelerde bulunarak, “Denizli Türkiye’nin enerji üssü olacak” dedi.
İnceleme gezisine Vali Abdülkadir Demir’in yanı sıra, Belediye Başkanı Osman Zolan, RWE Turkey Holding AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Zapsu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, RWE & TURCAS firma temsilcileri katıldı.
Santral binasında ilk olarak katılımcılara şirketler hakkında ve santralin şu anki son durumu hakkında teknik bilgiler verildi. 2011 yılında temeli atılan santralde gaz türbinlerinin ilk ateşleme testlerine Ağustos ayında, buhar türbinlerindeki testlere ise Eylül ayında başlanacağı açıklandı.
Vali Abdülkadir Demir, yatırımın sadece Denizli için değil, Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Biz bu önemin farkındayız. Bu santralin Denizli’de yapılmış olması tesadüf değil. Çünkü Denizli’nin bulunduğu bölge, ülkemizin en hareketli, ekonomik anlamda en zengin ve en çok üreten bölgesi. Dolayısıyla elektrik enerjisine ihtiyaç duyan bir bölge. Yatırımı yapan iki kuruluş da dünyada ve ülkemizde önemli enerji yatırımı yapan kuruluşlar. Bu iki güçlü kuruluşun Denizli’de birleşmesi ilimiz için de bir güç demek” dedi.
Denizli’nin enerji sektöründe bir merkez olduğunun altını çizen Vali Demir, “İlimizde bu yatırımın dışında, bunun kadar büyük olmasa da iki tane daha yatırım var. Jeotermal elektrik enerjisi konusunda en büyük tesis Denizli’de yapılıyor. Hazır olan kuruluşlarda kapasitesini arttırarak devam edecekler. Rahatlıkla Denizli’ye ‘Türkiye’nin enerji üssü’ diyebiliriz. Biz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerimize düşen bütün desteği vereceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Vali Abdülkadir Demir ve beraberindeki heyet, santral tesislerini gezdi. Burada yetkililerden santral binaları, gaz ve buhar türbinleri hakkında bilgi alan heyet, çalışmaları yerinde izledi.




Honaz İlçesi Kaklık Beldesinde kurulacak olan RWE & TURCAS Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali, Türkiye’nin en çağdaş ve çevre dostu santrallerinden birisi olacak.  89.000 m2 alana kurulacak santral, 775 MW güç ile 3.5 milyon meskene elektrik sağlayacak. 500 Milyon Euro’luk yatırım ile gerçekleştirilecek olan santralin tamamlanmasından sonra yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlanacak.