Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya gelen CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, basın emekçilerinin haklarının iyileştirilmesi, fikrinden, beyanından dolayı bir gazetecinin hapse atılmaması gerektiğini belirtti. Arslan, internet medyasının günümüzde gözardı edilemeyecek derecede ilerlediğini bunun bir yasasının olması gerektiğini, Basın İlan Kurumu'ndan resmi ilan almaya hak kazanması gerektiğini sözlerine ekledi. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE USÜLSÜZLÜKLERİ TESPİT ETTİK
Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde sohbet havasında geçen toplantıda CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, gazetecilerin sorduğu soruları cevapladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde çok güzel bir oy aldıklarını ifade eden Arslan, "1980 sonrası alınan oyların en yükseğini aldık. Halkımızın yüzde 40'ı bize güvendi oy verdi. Bunu gittiğimiz her yerde görüyoruz. CHP'den birinci sıra milletvekili adayı olacağıma inanıyorum. CHP'nin Denizli'deki oy oranını gerek belediye başkanlığı seçimlerinde gerekse cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördük." dedi. Milletvekili aday adayı Arslan, belediye başkanlığı seçimlerinde oy sayımlarında ve bilgisayara geçerken usülsüzlükler olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Arslan elindeki, "3 bin kadar oyumuzu düzelttirdik. Biz bu konuda bütün kanuni başvurularımızı yaptık. Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Oradan da sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurumuzu yapacağız." dedi. 
MUHTARLAR İCRACI DEĞİL RİCACI OLDU
Büyükşehir yasasıyla köylerin mahalle olmasını da eleştiren CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Arslan, "Yapılan bu uygulamayla muhtarların söz hakkı kalmadı. Yasadan önce icracı olan köy muhtarları şimdi ricacı oldu. Köylünün sorununu halledemez oldu. CHP iktidarında muhtarlara bağlı bulundukları ilçelerde meclis üyesi yapıp köylünün hakkını tekrar savunabilmelerini sağlayacağız." dedi. Belediyelerin köylünün sıkıntısını bilmesinin zor olduğunu bilse bile yanlı olacağını söyledi. Arslan, üreticinin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Arslan, "Esnafından sanayicisine, çiftçisinden imalatçısını bütün sektörlerde sıkıntı var. Toprakla uğraşanların, üretenlerin yükleri hafifletilmeli." dedi.