Hükümet, vatandaşın birçok devlet kurumunda işlerini kolaylaştıracak yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ehliyet, pasaport, isim değişikliği, nüfus kayıt örneği gibi resmi işlemlerde vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak değişiklikleri açıkladı. Örneğin soyadı değişikliğinde artık mahkeme kararına ihtiyaç duyulmayacak. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında İç Güvenlik Paketi'ni açıkladı. Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını ve bu çerçevede Jandarma'nın kıyafetlerinin de değişeceğini açıkladı. Başbakan, vatandaşa önemli müjdeler verdi. Yapılan değişiklikle ehliyet, pasaport, isim değişikliği, nüfus kayıt örneği gibi resmi işlemlerde vatandaşa büyük kolaylık sağlanacak.

MADDE MADDE DEĞİŞİKŞİKLER
1- Doğum, evlenme, ölüm gibi durumlarda nüfus müdürlüğüne gidilmeyecek. Vatandaşa bildirimle tescil imkanı sağlanacak.
2- İsim ve soyisimler ilgili artık mahkemelere gerek olmayacak. İsim değişikliği zorunlu olmayacak. Bu zaten bir haktır. Vatandaş tek bir dilekçeyle işini görebilecek. Hiçbir mahkeme süreci olmayacak.
3- Nüfus kayıt örneği ve ikametgah gibi belgeler e-devlet şifresiyle alınacak.
4- Pasaport ve ehliyet için Nüfus Müdürlüğü'ne gidilecek.

EMNİYET KAPILARINDA BEKLEMEYE SON
Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada "Pasaport alacak olan bundan sonraEmniyet Genel Müdürlüğü'ne gitmeyecek, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne gidecek. Böylece sanki pasaportla yurtdışına çıkan her vatandaş potansiyel suçluymuş gibi Emniyet kapılarında pasaport ya da ehliyet için beklemeyecek.

SOYADI DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MAHKEME KARARINA GEREK YOK
Doğum, ölüm, evlenme hallerinde nüfus müdürlüğüne gitmeden bildirimle tescil yapılabilecek. Kimse isim değişikliği için mahkemeye gitmek zorunda olmayacak. Soyisimlerle ilgili mahkeme kararı zati olmayacak. Vatandaş dilekçeyle soyadını değiştirebilecek." dedi.