Seçim usulsüzlükleri yapanlara verilecek cezalar şöyle:

Seçimde oy kullanmayanlara da para cezası verilecek. Ceza miktarı, Maliye Bakanlığı'nın Parasal Sınırlar ve Oranları Hakkındaki Genel Tebliği dikkate alınarak belirlenecek. Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmayanlara verilecek ceza 22 lira olarak belirlenmişti.

Seçmene oy karşılığı menfaat, kıymetli eşya, vazife veya hizmet vadedenler ile para, menfaat, vaat ve hizmetleri kabul eden seçmenler bir yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Seçmenin sandık yerine gelmesini engelleyenlere 1 yıldan 4 yıla kadar hapis verilecek. Suçun memuriyet nüfuzunun veya herhangi birinin salahiyetini suiistimal suretiyle işlendiği tespit edilirse ceza 2 yıldan az olmayacak.

Seçmenin sandık alanına girmesine veya oy kullanmasına engel olanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis verilecek.

Seçmenin oy kullanmasını engellemek amacıyla tehdit, cebir veya şiddet kullananlara 3 ila 5 yıl hapis cezası verilecek.

Oyunu kullandıktan sonra sandık başından ayrılmayan veya müdahale, telkin veya tavsiyede bulunan veya buna teşebbüs edenlere 3 aydan 1 yıla kadar hapis verilecek.
Seçme yeterliliği olmadığını bildiği halde oy vermeye teşebbüs eden veya oy verenler 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Başkasının adıyla oy kullanma teşebbüsünde bulunan veya verenler ise 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Mükerrer oy kullanan veya buna teşebbüs edenlere de aynı ceza uygulanacak.

Sandığı çalana ceza

Oy sandığının yerini değiştiren, bunu açan, çalan veya tahrip edenler ya da içindeki oy zarflarını alan, çalan ve değiştirenler 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alacak.

Oy pusulalarını veya seçim ile ilgili her türlü evrakı zapt eden ve imha edenlere, oy verme yerine götürülmelerine mani olanlara 6 yıla kadar hapis verilecek.

Sandık başında seçmenin imzaladığı sandık seçmen listesine gelmeyenler adına sahte imza atma, mühür koyma veya parmak basma gibi hileyle sandığa oy atan veya attıranlara 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu fiil sandık başkan ve üyeleri ile resmi memurlar tarafından işlendiği takdirde ceza yarı oranında artırılacak.

Seçim sonucunu veya seçim tutanaklarını tamamen ya da kısmen değiştirenlere, sahte tutanak tanzim edenlere 5 yıldan 8 yıla kadar hapis verilecek.

Seçmenin itirazlarını tutanağa geçmeyen görevliler hakkında bir yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Görevlilerin işlerini geciktirmek için kötü niyetli itirazda bulunduğu belirlenen kişiler ise para cezasına çarptırılacak.

Silah taşıma

Seçim günü umuma açık yerlerde içki verenler, satanlar veya içenler, açık ya da kapalı şişelerde içki satanlar ve alanlar, 3 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılacak.

Silah taşıma yasağına aykırı hareket edenler hakkında, fiilleri daha ağır cezayı gerektirecek suç oluşturmadığı takdirde 25 günden az olmamak kaydıyla adli para cezasına hükmolunacak.

Seçim propaganda matbualarının yayınlanması veya ilanına mani olanlar ya da tahrip edenler ya da bunları tahrip edenler 3 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılacak.