6360 sayılı Kanun’un Geçici 1. Maddesinin 3. Fıkrası kapsamında, 20.02.2014 tarihinde  Denizli Vali Yardımcısı’nın başkanlığında toplanan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, kanun gereği mahalleye dönüştürülen köylerdeki bazı taşınmazların Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devrine karar vermişti. Buldan Belediyesi adına Belediye Başkan Vekili sıfatıyla Mehmet Ertekeli’nin imzası bulunan bu devir kararlarına, 30 Mart sonrası Buldan Belediye Başkanı olan Mustafa Gülbay itiraz etmişti. Denizli İdare Mahkemesi’ne konu ile ilişkili olarak 7 ayrı dava açılmıştı.  
Denizli İdare Mahkemesi bu yedi davadan ikisini sonuçlandırdı. Mahkeme Buldan Belediyesi’nin itirazını haklı bularak Bölmekaya Mahallesinde 9 ayrı parselde, toplam 35.213 m2, Oğuz Mahallesinde de tek parselde 5397 m2’lik arazinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devrine ait Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun kararlarını hukuka uygun bulmayarak iptal etti.

HAKKIMIZI ALDIK
 Mahkeme kararlarının Buldan Belediyesi lehine sonuçlanması üzerine Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla konuyu kamuoyuna duyurdu. Gülbay açıklamasında özetle şunları söyledi:
“Bu ülkenin Kurtuluş Savaşı Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birleşmesiyle başlatılmış ve sonuca ulaşmıştır. O günlerin en zor koşullarında bile hukuk hep ön planda tutulmuş ve hukuk belirleyici olmuş. Biz hep hukuka saygıyı temel ilke belirlemişiz. 6360 sayılı kanun çerçevesinde kurulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, maalesef bir hemşehrimizin de imzasıyla bize hukuksuz bir karar almış ve köylerimizdeki değerli arazileri Büyükşehir Belediyesi’ne devretmiş. Öyle acayip kararlar alınmış ki şaşarsınız. Örneğin Doğan Mahallemizde içinde araç kantarının bulunduğu bir alan Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, ancak kantar bize bırakılmış. Biz göreve geldiğimizde bu gördüğümüz manzaraya karşı çıktık. Bize göre hukuksuz olan bu kararlara karşı Denizli İdare Mahkemesi’nde 7 ayrı dava açtık. Açtığımız davalardan ikisi nihayet sonuçlandı. Mahkeme bizi haklı buldu ve kararları iptal etti. Diğer davaların da bugün yarın gene bizim lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu kararlar hukukun zaferidir. Bu kararlar Türkiye’de bu anlamda bir ilktir. Denizli İdare Mahkemesi’nin bu kararları bizim gibi mağdur olmuş pek çok ilçe belediyesi için emsal olacaktır.”