CHP'li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, belediye meclis üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda düzenlediği toplantıda tüm Denizlilileri 21'nci Yenicekent Tripolis Kültür Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali'ne katılmaya davet etti.

Gülbay, geçtiğimiz yıl terör olayları nedeniyle iptal edilen festivalin bu yıl 12-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek "Terörün istediği hayat akışını ele geçirmek. Terörün esiri olmamamız gerekiyor. Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Biz de teröre ve yaşadığımız olağanüstü günlere inat yaşamın olağan akışında devam ettiğini göstermek için festivali düzenleme kararı aldık. Festivalimizi Valiliğin izniyle düzenliyoruz. Valimiz Ahmet Altıparmak da yaşananlara rağmen festivalin yapılması gerektiğini, yaşamın olağan akışında devam ettiğini söyleyerek izin verdi" dedi. 

 Üç gün sürecek festivalde antik Tripolis kentinde defile düzenleneceğini, Oğuz Yılmaz, Sevcan Orhan, Dilek Alaşan ve Murat Başaran konserleri yapılacağını, üzüm ağası ve üzüm teşvik yarışmaları yapılacağını söyleyen Başkan Mustafa Gülbay, festivalle üzüm üreticisinin sorunlarının da dile getirileceğini açıkladı. Son yıllarda Türkiye'nin etrafındaki bölgelerde yaşanan olaylar nedeniyle Rusya ve Ortadoğu bölgesine ihracat yapamadıklarını belirten Gülbay, "Üzümün tonu bundan 10 sene önce 1200 liraydı, şimdi 1200 lira ile 1400 lira arasında değişiyor. 38 ülkeye ihracat yaparken bugün 10 ülkeye ihracat yapabiliyoruz. 35 bin dekar alanda 150 bin ton üzüm üretimi yapılıyor ama üretici tüccarın insafına terk edilmiş durumda. Her yıl dolandırıcılık olayları yaşanıyor, üretici sattığı üzümün parasını alamıyor. Girdi maliyetleri artıyor, üzümün fiyatı değişmiyor. Festival aracılığıyla üreticilerimizin sorunlarını da dile getirip çözüm üretilmesini isteyeceğiz" diye konuştu.








Zekican Şenkaya