Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’in katıldığı etkinlikte, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin tasarladığı kıyafetler defileyle tanıtıldı. 

Defilede, Dilara Taşkıran “Stardust” rumuzlu kıyafetiyle birinci, Sinan Gök “Mia” ile ikinci, Büşra Korkmaz ise “Gökkuşağı” ile üçüncü oldu. Aslı Can “Grinin Tılsımı” rumuzlu kıyafetiyle jüri özel ödülünü kazandı. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere Denizli Ticaret Odası tarafından ödüller verildi.
Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, burada yaptığı konuşmada, Buldan Ticaret Odası’nın başarılı çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, “Buldan bir markadır, Buldan Bezi de bir markadır. Her iki markanın dünya çapında tanınması için gereken çalışmaların başlangıcı olarak gördüğümüz muhteşem defilede emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi. Kaymakam Hacı Uzkuç ve Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’da ödül töreninde dereceye giren öğrencileri kutlayarak bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen’de yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İki yıl önce Buldan Ticaret Odası olarak Buldan Bezi defilesini Denizli’de Anemon Otel’de gerçekleştirmiştik. Bu yıl Buldan’da tarihi binamızda yaptık. Gelecek yıl İstanbul’da yapmayı planlıyoruz. Amacımız Buldan bezinin markalaşması ve tüm dünyada tanınan ve kullanılan ürünler haline gelmesidir. Buldan bezi coğrafi işaret patenti alınması yolunda yaptığımız çalışmalarda sona yaklaşılmıştır. Ayrıca bu projenin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan proje danışmanımız Nezahat Türköz hanımefendiye de teşekkürlerimi sunarım.” diye konuştu.
Bu arada “Buldan Bezi ve Markalaşması” projesi kapsamında düzenlenen çalıştay Denizli Şiir Otel’de gerçekleşti.