İlçe sınırlarında 100 kilometre tarım arazi yolu bulunduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Yeni uygulamayla kendi toprağı kullanılarak yol, doğal katkı maddesi, su ve sıkıştırma yöntemiyle beton kıvamına getiriliyor. 5 yıl gibi uzun bir süre bozulmadan korunan yol, hem çiftçimizin yüzünü güldürecek hem de bakım maliyetlerinde yüzde 50 aşağı çekecek” dedi.

Pamukkale İlçesi, tarımsal üretim noktasında da öne çıkıyor. Hububattan sebzeye, bir çok çeşit meyve üretiminden özel üretim alanlarına kadar Pamukkale İlçesi, tarımsal anlamda ciddi bir üretim merkezi. Tarımsal alanın yoğun olması nedeniyle ilçe, 100 kilometreyi bulan tarımsal arazi yol ağına sahip. Yağmur, kar gibi yağışlar başta olmak üzere tarımsal trafiğin yoğunluğu toprak yolların çok çabuk bozulmasına, çukurlaşmasına, deforme olmasına neden oluyor. Bu durum bakım maliyetlerini artırdığı gibi ulaşım anlamında ciddi sıkıntılara sebep veriyor. 

YEŞİL YOLU İNCELEDİ
Bu durumun çözümü için alternatif yollar arayan Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Korucuk Mahallesi’nde 2,5 kilometrelik bir tarım arazisi yolunda örnek olarak “Yeşil Yol” adı verilen bir imalat uygulandı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yeni uygulamayı Fen İşleri müdürlüğü ekipleri ile yerinde inceledi. 

“BETON GİBİ YOL”
Uygulama hakkında bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, şunları söyledi, “İlçemizde tarımsal anlamda ciddi bir arazi yapısı bulunmakta  ve üretim yapılmaktadır. Tarımsal arazi yol ağımız ise yine ilçe sınırlarımızda 100 kilometreye ulaşmaktadır. Bu yol ağının da korunması ve bakımı hem üreticimizin arazisine ulaşması hem de üretimin sekteye uğramaması açısından çok büyük önem arz etmektedir. Her sene yağışlar ve tarım trafiğinden dolayı arazi yolları çok çabuk bozulmakta, çukurlaşmalar yaşanmakta, deforme olmaktadır. Yolların bakımı içinde ciddi bir çalışma yapıldığı gibi zaman kaybı ve büyük maliyetlerle karşı karşıya kalmaktayız. Çiftçimizin de ulaşımında sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu durumun çözümü için alternatif bir uygulama arayışımızda ‘Yeşil Yol’ olarak bilinen bir uygulamayı hayata geçirdik. Yeni yöntemle yolun kendi toprağını kullanarak, içine biyolojik yani doğal olan bir katkı maddesi konulup,  üzerine su ve sıkıştırma yöntemiyle yollar beton kıvamına getiriliyor. 1 litrelik doğal katkı maddesi ile 200 metre yol tamamlanabiliyor. Tamamen doğa dostu bu uygulamayla 5 yıl gibi uzun bir süre arazi yolu  bozulmadan korunuyor. Hem yolun sağlıklı olması hem de maliyetleri yüzde 50 aşağı çeken bu uygulamayı diğer arazi yollarımıza da uygulayıp, halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.