Genç MÜSİAD, ’Bu Yaz Camideyim’ isimli proje ile çocukların inançlarını öğrenmesinde katkı sağlamayı ve camiyi sevdirmeyi amaçlıyor. Genç MÜSİAD Denizli Şubesi tarafından da uygulanan programın ödül töreni, Mehmetçik Mahallesi’nde bulunan Konyalıoğlu Camii’nde gerçekleştirildi. Ödül törenine;  MÜSİAD Denizli ŞubeBaşkanı İsmail Biltekin, yönetim kurulu üyeleri, Genç MÜSİAD Denizli şubesi başkanı Muharrem Kılcı, Genç MÜSİAD Denizli şubesi yönetim kurulu üyeleri ve camiye gelen çocukların aileleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı İsmail Biltekin, “Hz. Ali, “bana bir harf öretenin kırk yıl kölesi olurum” diyerek ilmin ve öğrenmenin önemine değinirken, öğretmenin, öğretmeye yardım etmenin çok daha faziletli bir iş olduğunu vurgulamıştır. Bizler MÜSİAD ailesi olarak ülkemizin kalkınması için ticari faaliyetlerimizi geliştirirken, diğer yandanda geleceğimiz olan çocuklara faydalı olup onlara kendilerini geliştirmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz, çocuklarımızayaptığımız bu yatırımlar hem bu dünya için hemde öbür dünya için en önemli yatırımdır. Geçmişini ve dinini unutan toplumlar tarihten silinmeye mahkumdur, çocuklarımızın camileri sevmeleri ve yüce kitabımız Kuranı kerimi öğrenmeleri için çabalıyoruz. Genç MÜSİAD’ın bu projesi sayesince ülkemizde binlerce çocuk yaz boyunca camileri doldurup, Kuranı kerimi öğrenmek için çabalıyor. Başta camimizin imamını ve bu projeye destek veren Genç MÜSİAD Denizli Şubesi üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Genç MÜSİAD Denizli Şubesi üyesi Süleyman Çankal da çocuklara hizmet etmenin çok keyifli olduğunu söyledi, “Hz. Peygamberimizin mübarek ifadesiyle tertemiz bir yaratılışla dünyaya gelen çocukların kalbinde nifaktan eser yoktur. Bu sebeple çocuğun kalbi son derece saf, berrak ve doğaldır. Bizler bu saf kalplere cami sevgisi ve yaşamalarının birinci şartı olan okumayı öğrensinler diye abileri olarak tatlı bir seferberlik başlattık, çocukların camiye gelirken duydukları heyecanı bizde onlara yardımcı olurken yaşadık. Küçükte olsa bu hayır yarışına bizde katkıda bulunmaya çalıştık, program boyunca çocuklara hediyeler vererek onları camiye sürekleri gelmeleri için teşvik ettik, program sonunda da çocukları ödüllendirerek onların daha fazla mutlu olmalarını istedik. Allah çocuklarımızın Kuran ahlakıyla bir ömür geçirmelerini nasip etisin, bizlerede bu yolda daha fazla hizmet etme fırsatı nasip etsin” diye konuştu.