Denizli'nin Nasrettin hocası olarak bilinen 51 yaşındaki Hamdi Cemil Yılmaz geçirdiği beyin kanaması nedeniyle bugün hayatını kaybetti.

Denizli'de uzun yıllar simitçilik, tiyatroculuk, kitap yazarlığı yapan Hamdi Cemil Yılmaz, son olarak İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda Nasrettin Hoca kıyafetiyle Turistlerin ilgi odağı oluyor. İnsanlar Yılmaz ile fotoğraf çektiriyordu. Aynı zamanda kliplerde, reklamlarda ve filmlerde oynayan Yılmaz bugün ailesini de İstanbul'a götürecekti. 

Hamdi Cemil Yılmaz yaşamı boyunca "Kim Ne Yapsın Senin Anılarını Simitçiii?", "Engel Tanımayan Özel İnsanlar" ve "Denizli'nin Nasrettin Hocası" adlı üç kitap yazdı. Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Boğaziçi köyünde doğan Yılmaz'ın çocukluğu, simit satarak ve ayakkabı boyacılığı yaparak geçmiş. Maddi zorluklar içinde ticaret lisesini bitirmiş. Bir dönem Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaycuma beldesinde vekil öğretmenlik yapmış. Yılmaz'ın adeta bir "başarısızlık hikâyesi" olan çalışma hayatı, ağabeyinin yanında ev aletleri tamiratıyla devam etmiş. İki yıl bakkallık da yapan Hamdi Cemil Yılmaz, veresiye satışlar yüzünden iflas edince Denizli'ye dönüp çocukluğunun işleri simitçilik ve ayakkabılığı yeniden yapmaya başlamış. 11 ay seyyar simitçilik, ramazanda ise ayakkabı boyacılığı yapıyor. Ayrıca Denizli Halk Eğitim Merkezi'ndeki amatör tiyatro topluluğunda çeşitli roller oynuyor. Engelli olmamasına rağmen Denizli Sakatlar Derneği ve Denizli Sanatsevenler Derneği'ne üyelikleri bulunan Yılmaz, belediye sponsorluğunda çekilen "Bir Yaz Gecesi Rüyası" isimli çocuk filminde Nasrettin Hoca'yı canlandırmış. Ondan sonra da uzattığı sakalıyla birlikte hocanın kostümünü giyerek, festival ve etkinliklerde şeker ve boncuk dağıtmaya, Denizli, Konya ve İstanbul'da isteyenlerle ücreti karşılığında fotoğraf çektirmeye başladı. Hayatını bu şekilde idame ettirirken ailesini de İstanbul'a götürmek için geldiği Denizli'de dün geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Hamdi Cemil Yılmaz'ın 3 çocuğu vardı. 

Editörün Notu: Hamdi Cemil Yılmaz'ın bizim hayatımızda önemli bir yeri vardı. 'Engel Tanımayan Özel İnsanlar' kitabının dizgisini ve tasarımını beraber yapmıştık. İki gün önce telefonla arayıp ailesini İstanbul'a götüreceğini eşyaları toplamaya başladıklarını hakkımı helal etmemizi istemişti. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar dileriz.