Bazı miniklerin dün gece karne heyecanıyla uykuları kaçmış olabilir. Çünkü bugün öğrenciler zorlu bir maratonun ardından emeklerinin karşılığını alma sevincini yaşayacaklar. Yaklaşık 9 ay boyunca kimi zaman isteyerek kimi zaman istemeyerek gittikleri okulun bugün son günü. Her okul yılının ayrı bir sevinci, kimi yılların ise ayrı bir hüznü vardır. Bugün ise ilkokul, ortaokul ve liseden mezun olacak öğrenciler hem hüzünlenerek hem de tatil sevinciyle karnelerini alacaklar. Karnelerin alınmasının ardından da veliler için büyük bir dert başlayacak. Veliller kara kara, "Bizim çocuk yaz tatili boyunca ne yapsın, kursa mı gönderelim yoksa bilgisayar, tablet veya telefonlara mı teslim edelim. Çocuklarımıza televizyonlar mı baksın?" diye düşünüyorlar.

Artık kurs imkanları çok geniş ve aileler de bilinçli. Çocukların da talebine göre birçok veli belediyelerin ücretsiz vatandaşın hizmetine sunduğu kurs imkanlarını değerlendiriyor veya özel kursların yolunu tutuyorlar. Kurslar çocukların hem verimli tatil geçirmelerine hem de sosyal bir çevre edinmelerine yardımcı oluyor. 

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı bitiminde bizi koskoca 9 günlük tatil bekliyor. Bir de aileler bunun planını yapma derdinde. Kimi aileler otellerin yolunu tutacak kimileri ise uzun zamandır gidemediği memleketine giderek el öpecekler. Aslında bu 9 gün tatil ikisine de yeter, hem büyüklerimizi ziyaret edebilir hem de bir kısmında kurulan tatil planını gerçekleştirebiliriz. Bu dengeyi kurabilelim ki yarın çocuklarımız da birer yetişkin olduklarında bu dengeyi kurabilsinler.

Güzel bir yaz tatili planlamasıyla hem siz hem de çocuğunuz verimli bir tatil geçirebilirsiniz. Çocuklarınızın uzun tatili fırsat bilip teknoloji kurbanı olmamasına dikkat edin.

Haber Analiz; Sena KURU