Denizli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, yaptığı yazılı açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1. maddesinde tanımı yapılan üretim faaliyetleri ile iştigal eden işletmelerin sanayi işletmesi sayıldığını bildirdi.
Bu işletmeler aynı kanunun 2. maddesi gereği üretime başladığı tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tutulan sanayi sicil sistemine kayıt olması gerektiğini dile getiren Gökalp, buna karşılık alınacak Sanayi Sicil Belgesini gerektiğinde görevli memurlara göstermek zorunda olduğunu belirtti.
Bu süre içerisinde kayıt olmayan sanayi işletmelerine kanunun 9. maddesi gereği idari para cezası uygulanacağını ifade eden Gökalp, “Ancak 2 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6495 sayılı Kanun uyarınca, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununa eklenen geçici madde ile bugüne kadar sanayi sicil belgesi almamış olan sanayi işletmelerine, faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın bir defaya mahsus Sanayi Sicil Belgesi almaları halinde idari para cezası uygulanmayacaktır” dedi.

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN
Kanun gereği Sanayi Siciline kayıt olması gereken sanayi işletmelerinin bir defaya mahsus olarak getirilen aftan yararlanabilmeleri için kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyleyen Gökalp, şunları kaydetti:
“6948 sayılı sanayi sicil kanunun 1. maddesine göre bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile ismen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler ve buralarda yapılan işler sayılır. Sanayi işletmesi sayılan iş yerleri için 31 Aralık 2014 tarihi son gün olup sanayi işletmesi tanımına uyan ve bu tarihe kadar Sanayi Sicil Belgesi almayan iş yerlerine idari ceza uygulanacağından, bu fırsatı kaçırmamaları önemle duyurulur.”