Kimi Müslüman ülkeler bayrama geç başlasa da biz bayramı da aradan çıkardık. Aradan çıkarmalıydık çünkü ülkenin bayram yapacak hali yoktu. Ramazan ayında iki tane patlamayla sarsıldı İstanbul. İstanbulla birlikte tüm Türkiye. Tam ilk patlama unutulurken, bu sefer acı bir patlamayla bayrama beş kala yine sarsıldı güzel ülkem. Bayram yapacak hal bırakmayan terör eşkıyaları tüm dünyada can almaya devam ediyor. Ülkemizde gerçekleşen patlamanın ardından Bangladeş’te de yabancı uyruklu insanların gittiği restorantı tarayarak yine bir vahşete imza attılar. Bugünkü terörün adresi ise ABD. ABD’de polislere açılan ateşin altından yine aynı terör örgütü mü çıkacak yakında ortaya çıkar.

Bayramda Değişmeyen Tablo

Hüzünle gelen bayrama her sene olduğu gibi trafik kazaları damgasını vurdu. Her bayram öncesi sayısız uyarılara rağmen gerçekleşen trafik kazaları niye bitmez ülkemizde bilinmez. Sevdiklerine kavuşmak için yola koyulanlar sevdiklerine acı bırakarak son yolculuğuna uğurlanıyorlar.

Çadırda Bayram






Bu bayramda bir kare daha oldu dikkatleri çeken. Bu görüntüler Şırnak’tan. PKK’ya yapılan operasyonlar için evlerini terk eden halk bu bayramı şehrin beş kilometre uzağında kendi imkanları ile kurdukları çadırlarda geçirdiler. Bu bayram çocuklar şeker toplamak için kapı kapı değil çadır çadır gezdiler. Yetişkinler ise bayram tıraşlarını çadırların önünde oldular. Bu bayramı buruk geçiren Şırnaklılar umarız önümüzdeki yıl ülkemizin her noktasında yaşanan terör olaylarının dinmesiyle bu seneki geçirdikleri buruk bayramı unuturlar.

Yerli Turist Akını

Bu sene bayram tatilinin 9 gün olmasını değerlendiren vatandaşlar tatil köylerine akın etti. Yabancı turistlerin gelmemesinden yakınan tatil merkezlerinin yerli turistle yüzleri güldü. Önceden rezervasyon yaptırılmadığı taktirde konaklamak için yer bulmak imkansız oldu.

Her şeye rağmen adı bayram olan bu 3 günü de sevdiklerimizle bir arada geçirdik. Huzurlu, sevdiklerimizle nice bayramlara ulaşmak temennisiyle.


Sena Kuru