Çünkü hem kendinizi dinliyor hem de huzur doluyorsunuz 9 Günlük Kurban Bayramı Sürecisince Çameli'de harika bir Tatil geçirebilirsiniz Çameli'ye Nasıl Gidilir Ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşatmaya ilçeler arasında yer almaktadır. Hem ana yol üzerinde bulunması Acıpayam ve Fethiye'ye ulaşımın kolay olduğunu söyleyebiliriz. İlçe; Denizli Merkez ilçeye yaklaşık olarak 110 km uzaklıkta yer almaktadır. Bunun dışında Acıpayam ilçesine de yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Yol üzerinde köylüler tarafından yol kenarlarına kurulan tezgahlarda hazırlanan kar şerbeti,taze meyve ve sebzeler haşlanmış mısır,odun ateşinde hazırlanmış taze çay içebilirsiniz Çameli'de Hava Durumu Sıkı bir hava durumu takipçisi olmanız Çameli turunuz açısından önem teşkil edecektir. Genellikle Çameli'de bulunduğunuz dönemler içerisinde on günlük raporlardansa günlük raporlar almanın daha sağlıklı olduğuna inanıyordum. Çünkü değişiklik olabilir. Kurban Bayramı sürecisinde havanın güneşli olduğu tahmin edebilmektedir.

DENİZE YAKIN BİR İLÇE
Aynı zamanda denize sınırı olmayan bir ilçe olduğunun da altını çizmekte fayda var. Özellikle bu Çameli İlçesine gitmek istemiyorsanız yol üzerinde kalan bir ilçe olmadığını da belirtelim. Çameli'nin denize olan uzaklığının 60 km 45 dakikalık mesafede Fethiye ile komşu ilçe olduğunu hatırlatmakta da fayda var.45 Dakika sonra denize girebilir Denizden sonra Çameli'nin muhteşem doğasını ve sıcakkanlı insanların içerisinde yer alabilirsiniz.

Çameli'de Neresi Gezilir
Çameli İlçesinin çoğrafi ve tabiatı bakımından keşfedilmemiş bir ilçe.Her an bir gezi rotasında farklı bir hayvan türü ve bitki türlerine rastlamak mümkün.İlçe sınırları içerisinde bir çok göl bulunmaktadır.Karaman Gölü,Kolak Gölü ve diğer kücük göller .Bunlar gelmişken muhakkak gezilmesi gereken adresler arasında yer alır. Bunun dışında henüz yeni keşfedilmiş Emecik Kanyonuna mutlaka uğramalı ve. Bunun dışında gezilecek tarihi şelale ve yaylalarınarına daha sonra değineceğiz. Emecik Kanyonu Şelalesi Çameli İlçesine Emecik ( Gavur Şelalesine ) görmek için bile gidilir. Kaldı ki Emecik Şelalesi dışında o kadar çok görülecek yeri vardır ki gittiğiniz zaman beni daha net bir şekilde anlayacaksınız. 30 Metre yüksekliğinde macera severlerin çekim noktası olan ,irili ufaklı bir çok şelaleyi içinde barındıran bölgenin en yüksek şelalesi olma özelliğini elinde tutuyor. İlk gördüğünüz andan itibaren hayranı olacağınız ve bir kez daha gitmeyi iple çektiğiniz bir şelale olarak karşınıza çıkıyor.

Çameli'de Nerede Kalınır
Çameli İlçesinde konaklayabileceğiniz dört otel bulunmaktadır.dört otelde şehir merkezinde yer almaktadır.Macera severler ve kampcılar çadır kurmak isterlerse Paşa Deresi Mesire alanı,Kolak Gölü Mesire Alanı ve Gezi Rotalarında uygun bulunan noktalara çadırlarını kurarak Gökyüzündeki yıldız manzarasını seyredebilir.

KOLAK GÖLÜ VE PAŞA DERESİ MESİRE ALANI
Denizli’nin sıcak yaz günlerinde rahat bir nefes almak, hayatın yorgunluğunu biraz olsun üzerinden atmak isteyenler için Çameli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Kolak Gölü ve çevresinde Çameli’yi turizme kazandırmak mesire ve park alanı oluşturmak için çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirerek Çameli İlçesinde muhteşem içinde Şelalenin de olduğu,Oturma Yerleri,Barbekü alanları ,ve dinlenme yerleri ile büyüleyici güzelliği ile ön plana çıkıyor.Ağustos aylarında Kolak Gölünde Pilav Günleri etkinliği düzenlenerek Denizli ve Çevre ilçelerdeki vatandaşların tanışması sağlanıyor.Üniversite Gençlerinin gezmeye geldiği bu göl Çameli'ye gelindiğinde gezilecek mekanlar arasında yer alıyor.

PAŞA DERESİ MESİRE ALANI
Çameli İlçesi Şehir Merkezinde yer alan ve yürüme mesafesinde harika bir mesire alanı bulunuyor Paşa Deresi Parkı’nda yapılan çalışmada, parka oturma ve yürüme alanları, piknik alanları, çocuk oyun alanı, fitnes alanı, su deposu, aydınlatma ve sulama sistemi ve peyzaj düzenlemesi yapılarak İlçeye gelen yerli ve yabancı misafirleri ağırlıyor.Çameli Paşa Deresi dağdan akan doğal ve buz gibi suyu Zengin Bitki Örtüsünün su sesi ile bütünleştiği şelalede mesire ve piknik alanları doğa yürüyüşü ve kamp alanları dinlenme yerleri ile ziyaretcilerini adeta güzel bir görsellik sunuyor. Aile ve Arkadaş ortamında gelen misafirler doğa yürüyüşü,fotoğrafçılık çadır kampı değişik ağaç türleri ile renk çümbüsünün oluşturdğu güneş ışınları ile gökkuaşığını içinde barındıran bir doğaya sahip..Sonbaharda sarıdan kırmızıya dönen renkler ve kışın yalınlığını tabiatla bir olma duygularınızı çoşturacak.Yeşilin iç içe girdiği ağaçtan ağaça atlayan sincapların o kurları ile mesire yeri tabiat severlerin haylisiyle ilgisini çekmektedir.

İMAMLAR GEDİĞİ
Genellikle Çameli'nin yanında çivar ilçe ve köylerden gelenlerin piknik yaptığı İmamlar Geidiği denilen mesirelikte Kurban Bayramı sürecisinde ailesinize ve arkadaşlarınız hoşca vakit geçirebilirsiniz.

YÖRÜK OTURAĞI
Çameli Merkezinden 5 km uzaklıktaki bir alanda sessizliğin,huzurun ve Çam Ağaçlarının içerisindeki bir yaşam alanıdır adeta.Yörük Oturağı Çameli Ovasına ve Çameli İlçesine kuş bakışı manzarasıyla gelenleri büyülüyor.

SAZAK KANYONU
Sazak Kanyonu muhteşem bir treakking parkuru.Kanyonda 1 Magara 3 adet şelale 300 m.buz gibi içilecek soğuk sular,her 100 metrede'de yüzebilecektertemiz 3-4 metre derin doğal havuzlar, çam,kavak, ismini bilmediğimiz bir çok yemyeşil bitki örtüsü ,alabalık ve çay balıkları vardır.Sazak Kanyonu içerisinde yer alan Sazak Mağarası ise görülmeye değer yerlerden birisidir.Kirazlıyayla ve Sazak Mahalleleri arasında Karabayır Çayı üzerinde bulunan sarkıt ve dikitlerden oluşmaktadır. Çameli'de Ne Yenir Yemek söz konusu olduğu zaman, Çameli için olmazsa olmazlar arasında Yöresel yemekleri yer alıyor. Tabi ki gittiğiniz mevsim de çok önemli… Bunun dışında Ceviz olduğu için oldukça uygun fiyatlardan (kalitesine oranla) Ceviz ,Fasülye alabilirsiniz. Onun dışında ilçe de yoğun olarak Balıkçılık yapıldığından ve altını çizmek istiyorum. Çameli'ye gidilirde Çameli Alabalığı alınmadan dönülür mü? Çameli Alabalığı Ceviz,Kiraz almanızı ve bu ilçenin güzel havasını koklamanızı tavsiye ediyorum.Şimdiden Hayırlı Tatiller


10 Eylül Cumartesi Günü Çameli İmamlar Mahallesinde 3.Düzenlenen Sarayyıkığı Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemeyi sakın kaçırmayın Çameli İlçe Pazarında Alışveriş Zamanı

PAZAR`A BAHAR GELMİŞ TEZGAHLAR RENGARENK ÜYÜK MARKETLERE KAFA TUTUYOR
Şimdilerde her bir ihtiyacımızı büyük marketlerden, alışveriş merkezlerinden karşılıyorsak da pazarları unutmamız mümkün değil. Hele ki yapılan pazarlıkları, en yaratıcı sloganları, oyuncak tezgahının önünden ağlaya ağlaya geçen çocukları. Cıvıl cıvıl bir pazar kurulur her Cuma Pazarı Çameli'de .Binbir çeşit baharatların yan yana dizildiği tezgahlar, doğal alanlarda yetişmiş sebzeleri tahta tezgâhlara dizen pazarcılar, el emeği göz nuru çeyizlik işlemeleri dahi bulabileceginiz tuhafiyeciler, yolun üstüne gerilmiş tentelerin altında rengârenk plastiklerini, alüminyum tencerelerini yaymış seyyar zücaciyeciler. Binbir kokuyu üzeri kalpli minik cam şişelere doldurup satan "misçi". Yerel tezgâhlarda dokunmuş kumaşlar, çiçekli basmalar, koyun çıngırakları, göz alıcı boncuklar, delikli keçi peynirleri, boy boy kavanozlarda zeytinler

VE EKMEK PARASI GÖTÜREN NİNELER
Dumanı mis gibi kokan tezgâhtan otlu peynirli ,patatesli gözlemeyle karnını doyuranlar. Oraya buraya çömelmiş ya da bağdaş kurmuş beyaz yemenili nineler, önlerinde dizi dizi bakraçlarda ayran ve kaymaklı yoğurtlar, birkaç domates, bir topak yağ, bir bakraç salça, sepette taze yumurtalar... Onları satacaklar da, aldıkları üç beş kuruşu evlerine götürecekler. Hepsi güler yüzlü, dost canlısı.

PAZAR YERİ DEĞİL SANKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ
Çameli Cuma Pazarında nelermi satılır sizler için araştırdık: Turşu, reçel, bal… Bunları yine her pazarda bulmanız mümkün ama burada bulduklarınız bir başka olacak göreceksiniz. Pazarın populer ürünleri arasında memleket ekmeği özlemi çekenler için taş ocakta pişirilen köy ekmeği, fazla lezzetli gözlemeler, keteler, erişteler, ekmeğe bandıra bandıra bitiremeyeceğiniz salçalar, tereyağları ,organik meyve sebzelerle dolduran sağlığına dikkat eden insanlar.

BAYRAM ALIŞVERİŞİ İÇİN UĞRAMANIZ GEREKEN BİR YER
Çameli Pazarı Her pazar geniş bir alana kurulan ve bu sebeple yürümek için mücadele vermeyeceğiniz, rahat rahat tezgah başında “Alsam mı, almasam mı” kararsızlığında boğulacağınız bir yer Çameli Pazarı Köylüsü şehirlisiyle, zengini fakiriyle pazarlarımız bir sosyal renk cümbüşü gibi. Eğer yaşadığınız şehrin halkını tanımak istiyorsanız, Çameli Cuma pazarını mutlaka görmeniz gerekiyor. -


Fotoğraflarla Çameli