Her ay meclis toplantılarının ilk birleşimini ilçelerde gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantılarının ilk birleşimini Acıpayam ilçesinde yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleşen toplantı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini ve 121 Dev Proje’yi anlatan tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam’ı anlatan bir şiirle başladığı konuşmasında, “Bütün belediye başkanı kardeşlerim, ilçesi için gece gündüz çalışıyor. Burada Acıpayam için yaptıklarımızı uzun uzun anlatmak istemiyorum. Acıpayam’ı bir cümleyle anlatmak istiyorum. Ben aslen Burdurluyum ama ruhen Acıpayamlıyım. Acıpayam’ı ilk tanıdığımda gözüme ayçiçekleri geldi. Ayçiçekleri günden tarafa dönerler, aydınlıktan tarafa tavır koyarlar, karanlığı, kötü işleri sevmezler. İşte Acıpayam insanı da böyledir” dedi. Başkan Şevkan, meclis toplantılarını ilçelerde yapma kararı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine de teşekkür etti.

ŞEHİT VE GAZİLERE MİNNET 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Herkesin bir sevdası var. Bizim sevdamız da Denizli. İnşallah hem Acıpayam hem Denizli için o sevdayla gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 19 Eylül Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanı’nın verilmesi ve Gaziler Günü’nü anan Başkan Zolan, “Gazilerimize çok teşekkür ediyoruz. Şehit olmak niyetiyle cepheye gidip gazi olarak dönen büyüklerimiz, kardeşlerimiz olmasa bu ülke olmazdı. 15 Temmuz’da da birçok şehidimiz ve 2 binin üzerinde gazimiz var. Milletimiz Anadolu’yu yurt edinme noktasında canlarını, kanlarını vermiş. Biz de bayrağımıza, vatanımıza sevdalı olarak ülkemizin daha iyi daha güzele gitmesi için çalışacağız. Ancak o zaman şehit ve gazilerin haklarını ödemiş olabiliriz” diye konuştu. Başkan Zolan ayrıca, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime destek vermeye devam edeceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR, BÜYÜK İMKANLAR DEMEK

“Acıpayam’a ve Denizlimize ne söz verdiysek onu harfiyen yerine getirmek için çalışıyoruz” diyen Başkan Zolan, şunları söyledi: “İki yıl boyunca Acıpayam Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi kol kola verdi, Acıpayam için uyumlu ve gayretli çalışmalar gerçekleştirdi. Bunun sonucunda birçok eserler yapıldı, sıkıntılar giderildi. Büyükşehir sistemini Acıpayam ve Denizlimizle tanıştırdık. Gittiğimiz her yerde ‘iyi ki büyükşehir olmuşuz’ diyorlar. Büyükşehir demek büyük imkanlar, büyük projeler, büyük işler demek. İnşallah daha güzel işler yapacağız.” Öte yandan Başkan Zolan ve beraberindekiler toplantı öncesi Acıpayam’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir süre sohbet etti.