ABD tarafından 1973 yılında hibe edilen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki itfaiye aracı, 41 yılda 115 şoför eskitti. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda 41 yıllık itfaiye aracı görenleri şaşırtıyor. Denizli Belediyesi’ne 1973 yılında Amerika tarafından hibe olarak bağışlanan itfaiye aracı, bugüne kadar 115 şoför eskitti. Binlerce yangına müdahale eden araç bundan sonra müzede olacak. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, emektar itfaiye aracının yıllardır Denizli’ye hizmet verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “1973 yılında ABD tarafından Denizli Belediyesi’ne hibe edilen aracımız, 41 yıllık hizmet süresi boyunca 200’e yakın kurtarma ve 10 bine yakın yangın olayına müdahale etti. Bunun yanında aracı bugüne kadar 115’e yakın şoför kullandı. Gerçekten hem birimimiz hem de Denizli için önemli hizmetlerde bulundu.” 
Aracın halen hizmet verdiğini ama artık müzelik bir duruma geldiğini ifade eden Tuncer, şunları söyledi: “Şu an birçok işte bu aracımızı kullanabiliyoruz. Ama bu tarihi aracı oluşturmayı düşündüğümüz müzede Denizli halkına sergilemek istiyoruz. Kurmayı düşündüğümüz müze ile bu itfaiye aracımızı ve eskiden kullandığımız ekipmanları Denizli halkına tanıtacağız ve itfaiye teşkilatının Denizli’de hangi noktadan bu günlere geldiğini aktaracağız.”