Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Gürlek köyü Dangır mevkiinde balıkhane kiralayan ailenin Dalaman Çayı üzerinden geçmek için kendi imkanları ile yaptığı ahşap köprüden geçmek isteyen 30 yaşındaki Bircan Şahin ve 6 aylık bebeği Ceylin çaya düşerek öldü.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Şahin ailesi, Dalaman ilçesine bağlı Camiyanı Mahallesi Dangır mevkiinde Dalaman çayının yakınlarında balık yetiştirmek için bir balıkhane kiraladı. Şahin ailesi kiralama işleminin ardından bölgede balık yetiştirmeye başladılar. Ailenin balıkhaneye gitmek için kullandığı ve Dalaman çayı üzerinden geçen köprü geçtiğimiz yıl içinde meydana gelen sel felaketinin ardından yıkıldı. Aile fertleri balıkhaneye gidebilmek için çay üzerine kendi imkanları ile köprü kurdu. Yaklaşık iki gündür Muğla il genelini etkisi altına alan şiddetli yağış Dalaman Çayı'nın yükselmesine neden olurken, aile işletmelerine gidebilmek için yaptıkları köprüyü kullanmaya devam etti.



DENGESİNİ KAYBETTİ

Öğle saatlerinde balıkhaneye gitmek isteyen Bircan Şahin (30), 6 aylık kızı Ceylin Şahin'i kucağına alarak köprüden geçmek istedi. Ancak köprü üzerinde genç kadın dengesini kaybedince kucağındaki bebeğiyle birlikte Dalaman Çayı'na düştü. Olayı görenler yardıma koştu, ancak debisi yükselen ve hızla akan çayda anne ve 6 aylık kızını kısa sürede gözden kaybettiler. Bunun üzerine jandarmadan yardım istendi. İhbar üzerine çok sayıda jandarma ekibi, 112 Acil Sağlık ekibinin yanı sıra Dalaman Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ile Muğla İl Afet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay yerine sevk edildi.

CESETLERİ BULUNDU
Ekiplerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında anne ile bebeğinin cesetleri bulundu. Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, olay yerine gitti. Olayın büyük üzüntü verici olduğunu belirten Kaymakam Şimşek, "Arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk ettik. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.