Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesine 18 kilometre mesafede, 2 bin 420 metre râkımlı Bozdağ'da düzenlenen 3. Bozdağ Kar Şenliği’de protokol üyeleri çocuklar gibi eğlendi. Şenliğe AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel Belediye Başkanı Osman Zolan, çevre ilçelerden gelenler ve çok sayıda amatör sporcu katıldı.

Şenliğe gelenler, kayak merkezine ulaşmak için uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı dağda, tipi ve soğuğa aldırmadan plastik leğen, naylon, çuval, deniz yatağı ve el yapımı kızaklarla kayanlar, karın keyfini çıkardı. Bazı doğa tutkunlarının, bir gün önce gelerek çadır kurduğu görüldü. Nikfer Belediyesi'nin kurduğu çadırlarda ise davetlilere bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi. Vatandaşlar, müzik eşliğinde kartopu oynadı.

Kar şenliğine katılan Başkan Zolan ve milletvekilleri de çocuklar gibi eğlendi. Kardan yapılan evin içinde bir süre oturup sohbet eden protokol üyeleri, daha sonra kızakla kaydı. Zolan, Bozdağ'ın, Denizli'nin Pamukkale'den sonra ikinci beyazı olacağını söyledi. Denizli'nin turistik alanlarla ilgili birçok imkanı bulunduğunu belirterek, “Bozdağ, Denizli'ye ayrı bir güzellik ve renk katacaktır. İlde yapılabilen birçok sporla birlikte buradaki kayak merkeziyle de amatör branşlarda başkent olma yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız. Burası çok güçlü kar yağışının olduğu bir yer. Altı ay boyunca spor yapılabilecek. Denizli'ye ve turistik alanlara çok yakın mesafede. Ben iki yıl sonra burasının Türkiye'nin gündeminde daha farklı olacağına inanıyorum. Ege sahillerine sadece iki üç saatlik mesafedeki Bozdağ’da kayanlar, denize inip yüzebilir.” dedi.

Milletvekili Yüksel de, "Bozdağ çok farklı bir bölge. Denizli ve çevresinde yaşayanların birçoğu, böyle bir kar merkezinden haberdar değil. Geçen hafta Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaydım. Kayak Federasyonu'nun buradan yeteri kadar bilgisi olmadığını duydum. Türk turizmine katkı sağlayacak bir bölge, muhakkak duyurulması lazım." diye konuştu.