Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016-2017 Eylem Planı kapsamında açıkladığı 121 Dev Proje çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje içerisinde devam eden Üçler mevkiindeki 50 metrelik yol düzenleme çalışmaları ile bu yolun bağlanacağı Bozburun Köprülü Kavşağı Projesi’ni inceledi. İlk olarak 50 metrelik yoldaki düzenleme çalışmalarını inceleyen Başkan Zolan, daha sonra Ankara Yolu ve İzmir Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Bozburun Köprülü Kavşağı Projesi’ndeki çalışmaları takip etti. İzmir yolunu Ankara yoluna bağlayacak olan Bozburun Köprülü Kavşağı Projesi’nin üst seviyede kullanılacağını belirten Başkan Zolan, “Proje bittiğinde yolumuz Ahmet Nazif  Zorlu Sitesi’nden İzmir Bulvarı’na; halin olduğu yerden, Umut 2 ve Umut 3’lerin bulunduğu Karahasanlı Çakmak ve Yenişafak mahallelerimize bağlanacak” dedi.

Bekleme süresi daha az olacak

Başkan Zolan, sözlerine şöyle devam etti: “Ankara yönüne ve Organize Sanayi tarafına gitmek isteyenler ve oradan gelmek isteyenler bu yolu kullanacak. Çünkü bu yol daha konforlu daha az bekleme süreleri olan trafik sinyalizasyonların daha az olduğu yol olacak. Burası yoğun bir şekilde kullanılacak ve böylelikle Üçgen Kavşağımızı da rahatlatmış olacağız. Burası hem zaman hem yolun kısalığı ve konforu anlamında şehrimizin batısı tarafından tercih edilen bir yol haline gelecek. İnşallah 1,5-2 ay içinde kullanıma açacağız.”

Üçgen’e yakında kazma vurulacak

Üçgen Kavşağı’nın ihalesini tamamladıklarını hatırlatan Başkan Zolan, “Burada da yakında çalışmalara başlayacağız ve trafiğe kapatacağız. Bu köprülü kavşağımız, Üçgen’in belli bir kısmı çalışmalar nedeniyle kapandığında ulaşım yükünün önemli bir kısmını karşılayacak. Çok şükür sona doğru yaklaşıyoruz. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.