Denizli’de geleneksel olarak her yıl yapılan Sudan Koyun Geçirme Yarışı’na katılan Baklanlı Çoban Mehmet Aydoğdu, yarışmada sudan geçerek kendisine birinciliği getiren koyununu evde bırakırken sudan geçmeyen koyunu ceza olarak satışa çıkardı.
Denizli’nin Çal ilçesinde yapılan Sudan Koyun Geçirme Yarışı’na katılan çoban Mehmet Aydoğdu, yarışmada sudan geçerek kendisine birinciliği getiren koyununu ödül olarak kurbanlık için satmazken, sudan geçmeyen koyununu ceza olarak satışa çıkardı.  
 Kurban Bayramı’na günler kala vatandaşlar kurbanlık bulmak için hayvan pazarlarına akın ediyor. Denizli’nin Eskihisar mahallesinde kurulan Canlı Hayvan Pazarı’nda vatandaşlar bütçelerine uygun kurbanı bulmaya çalışıyor. Bu yıl kurulan hayvan pazarında en büyük ilgiyi çoban Mehmet Aydoğdu’nun koyunu görüyor. Ağustos ayında Çal’ın Aşağıseyit mahallesinde yapılan Sudan Koyun Geçirme Yarışı’na katılan Baklanlı Mehmet Aydoğdu, yarışmada koyunlarıyla birlikte suya atladı. Koyunları suya atlarken, bir koyun suya atlamadı. Buna sinirlenen çoban Mehmet Aydoğdu, Kurban Bayramı için suya atlamayan koyununa ceza verdi. Suya atlayan koyununu ödül olarak bu sene kurban pazarına getirmeyen çoban Mehmet Aydoğdu, suya atlamayan koyunu ceza olarak hayvan pazarına getirerek satışa çıkardı. Hayvan pazarında kendisi için ayrılan bölgede kurbanlıklarının başında bekleyen Mehmet Aydoğdu, suya atlamayan koyunu bir an önce satmak istediğini söyledi.
"SUYA ATLAMAYAN KOYUNUMU BEN FISTIKLARLA BESLEDİM AMA SUYA ATLAMADI’’  
Çal ilçesinde yapılan Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nda şampiyon olduğunu belirten çoban Mehmet Aydoğdu, "Yarışmaya birçok koyuna katıldı. Suya atlayan koyun şimdi evde yatıyor. Benim bu koyun suya girmedi. Suya girmediği için bunu kurbanlığa nasip gördüm. Suya girseydi kurtulacaktı ama girmediği için ceza olarak kurbanlığa ayırdık. Suya giren koyunum için 3 bin TL verdiler ama satmadım. Ben bu koyuna çocuğum gibi baktım. Fıstıklarla besledim ama suya girmedi. Bu cezayı hak etti’’ dedi.
  Mehmet Aydoğdu, suya atlamadığı için ceza verdiği koyunu için şimdi alıcı beklediğini söyledi.