Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi, gençleri bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmak amacıyla“Sorumlu Gençlik, Sorunsuz Gelecek” isimli eğitim projesinin bir ayağı da sosyal bir etkinlik oldu.11 lise öğrencisi genç proje kapsamında bowling oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi, “Sorumlu Gençlik Sorunsuz Gelecek” isimli önemli bir projeye imza attı. Merkezde okuyan 11 meslek lisesinden 44 öğrenci ve 11 rehber öğretmene Yeşilay Cemiyeti, Emniyet Müdürlüğü ve Halk sağılığından yetkili uzmanlar tarafından bağımlık yapan maddeler ve bu maddelerden korunma yolları konusunda eğitimler verildi. Başta alkol, uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılık yapan her türlü illetten çocukları uzak tutmayı ve temiz bir gelecek oluşturmayı hedefleyen proje kapsamının sigara bırakma merkezleri, AMATEM gibi bir çok kurum ziyaret edildi. Doğa da geziler organize edilerek sağlıklı yaşam bilinci aktarıldı.
Projenin bir ayağı da gruptaki gençlerin sosyal etkinliklerle hayata bakış açılarını sağlamak. Bu kapsamda bowling turnuvasına katılan gençler,  çeşitli bilgisayar oyunları ve çarpışan arabadan oluşan eğlence paketiyle unutulmaz bir gün yaşadı. 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi Başkanı Ümit Bayagut, proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenlerle eğlenceli, güzel, bir etkinliği imza attıklarını söyledi. Projeye katılan öğrencilerin her zaman bağımlılık yapan ürünler başta olmak üzere sigaradan uzak durma sözü verdiğini hatırlatan Bayagut, "Sigara, alkol, madde  bağımlığı ve teknoloji bağımlılığını,  içinde ayrı ayrı binaların bulunduğu bir kampüs olarak düşünürseniz sigara bu kampüse açılan kapıdır. Acaba içeride ne varmış diye düşünüp bir kereden bir şey olmaz mantığı ile atılan bir yanlış adım bağımlılık yapan maddeler dünyasına atılan en acı adımdır. Gençlerimize bu bilinci aşılamak istiyoruz. Bağımlık yapan bu maddeleri kullanma eğilimde olan öğrencilerimize de destek olmaya devam edeceğiz. Bir gencimizi bile bu bağımlıklardan kurtarabilirsek bunu büyük bir başarı olarak kabul ediyoruz" dedi.