Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Balkanı Erol Tüzen, borç yapılandırmasında ödeme süresinin 60 aya çıkarılmasını istedi. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda torba kanunla ilgili çalışmalara ilişkin açıklama yapan Bakkallar ve Bayiler Odası Balkanı Erol Tüzen, "Borç yapılandırmasında ödeme süresinin 60 aya çıkması esnafı rahatlatacak. Genel kurulda bu sorun mutlaka çözülmeli. Vergi cezalarının af kapsamından çıkmamalıdır. Çünkü, yapılandırılan borçta ödeme yükü daha da artacak. Bu nedenle, ödeme süresinin 60 aya çıkması, esnaf açısından daha ödenebilir bir yapılandırma olacaktır" dedi.
Daha önceki borç yapılandırması olan 6111 sayılı Kanundan doğan borçların tahsil oranının yüzde 67 seviyesinde kaldığını da belirten Tüzen, şunları söyledi:
"1 milyondan fazla esnafın borç yapılandırması, ödeme sorunu yüzünden iptal oldu. Bir daha yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmaması için, yapılandırılan borçların ödenebilir olması çok önemli. Bunun için de vadenin 60 aya çıkarılması gerekir."