Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Beldesinde akşam saatlerinde başlan yangın Konacık ve Bitez beldelerine sıçradı.
Yangın Otluk bulunan makilik bir alanda henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı çıktı. Yangın Konacık ve Bitez beldelerine de sıçradı. Ortakent beldesinde bulunan Aquapark yakınlarında makilik bir alanda çıkan yangın rüzgarında etkisi ile hızla büyüyerek Konacık Beldesi ve Bitez beldesini sardı. Havanın kararması ile havadan yapılamayan yangına karadan müdahale devam etti. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangına 200 işçi,14 arazöz ve çok sayıda itfaiye ekibi söndürme çalışmalarına katıldı. Akut ekipleri de yerleşim yerlerini tehdit eden yangın bölgelerine giderek söndürme çalışmaları yaptı.
SİTELER BOŞATILDI
Aniden artan rüzgar ile yerleşim yerlerine kadar sıçrayan yangın dolayısıyla Bitez beldesinde bulunan Yalı sitesi ise boşaltıldı. Yol kenarında yangının sönmesini mekleyen vatandaşlar araçlarından yangını izledi. Bir çok vatandaş ise gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Burak sitesinde sakinleri ise sokağa çıkarak hortumlarla yangın bölgesine su tutarak yardım etti. Vatandaşlar ise yangından dolayı sitelerini terk ettiklerini ve yangının sönmesini beklediklerini söyledi.
VATANDAŞLAR YARDIM İÇİN YANGIN BÖLGESİNDEN AYRILMADI
Bodrum’da aniden başlayan yangına Bodrum halkı yetişti. İtfaiye ekiplerinin ve orman işçilerinin söndürmek için 7 saat uğraştığı yangına birçok beldeden gelen vatandaşlar ise yangına müdahale etmek için bölgeden ayrılmadı. Vatandaşlar elimizden ne geliyorsa yaparız bekliyoruz bir yardımımız dokunur diye ifadeler kullandı.
80 KETARLIK ALAN KÜL OLDU
7 saatte kontrol altına alınan alınan yangın sonrasında yaklaşık 80 hektarlık alan kül oldu. Rüzgarın şiddetli esmesi ile makilik alanları saran yangın orman işçileri itfaiye ekipleri ve akut tarafından kontrol altına alındı. 1 akut işçisi ve 1 itfaiye eri hafif şekilde yaralanırken can ve mal kaybı yaşanmadı. Yangının kontrol altına alındığı bir çok bölgede orman ekipleri ve itfaiye erleri olası bir yangın için nöbet tutmaya başladı.
ALEVLER ÜNİVERSİTEYE KADAR DAYANDI
Ortaken beldesinde başlayan yangın gece Bitez, Konaçığı yaktıktan sonra Üniverisite bölgesine kadar dayandı. İtfaiye ekipleri alevlerin üniversiteye sıçramaması için itfaiye araçlarından duvar ördü. Bitez’deki tepeden aşağıya inen alevler yeniden Ortakent beldesinde bulunan üniversite duvarlarına yanaştı. İtfaiyenin büyük çabasıyla alevler kontrol altına alındı.
Yangına hava kararıncaya kadar havadan müdahale yapıldı. Hava kararınca helikopter ve uçak geri döndü. Yangına itfaiye ekiplerimiz, orman ekiplerimiz, polis ve jandarma ekiplerimiz müdahale ediyor. Bitez beldesindeki yangın söndürüldü. Ortakent beldesinde bulunan alanda ise yangın kısmen söndürüldü”dedi.
Öte yandan polis ekipleri ise yollarda önlem alarak itfaiye araçlarının geçmesi için trafiği kontrol altına aldı. Yangının çok sıçrama ihtimali olduğu sitede ise devriye atan polisler otomobillerin evlerinin önünden alınması için anonslar çekti. Yangın gece yarısı kontrol altına alındı bazı bölgelerde ise soğutma çalışmaları başlatıldı. Bodrum kaymakamı Gödekmerdan ise sabaha kadar söndürme çalışmalarının süreceğini söyledi.