Denizli Büyükşehir Belediyesi, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan ancak enerji maliyetleri ve bakım masrafları nedeniyle uzun süre atıl durumda kalan biyolojik paket arıtma tesislerini yeniden aktif hale getirdi. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (DESKİ), özellikle su kaynaklarının kirletilmesini önlemek amacıyla köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan biyolojik paket atıksu arıtma tesislerini yeniden faaliyete geçirdi. Geçmişte İl Özel İdareleri tarafından, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından inceleme altına alındı. Merkez ile birlikte Sarayköy, Buldan, Tavas, Çivril gibi birçok ilçeye bağlı mahallede yapılan incelemede, on binlerce liralık tesisin, geçmişte muhtarlıklar tarafından yüksek elektrik ve bakım masraflarının vatandaşlardan toplanamaması nedeniyle sürekli olarak çalıştırılamayıp uzun süre atıl durumda kaldığı ifade edildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, biyolojik paket atıksu arıtma tesislerinin yeniden faaliyete geçirilmesi ile ilgili talimat verdi. Başkan Zolan'ın talimatıyla özellikle su kaynaklarının korunması için uygulamaya sokulan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleriyle ilgili çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı çalıştırılamayan 19 biyolojik paket atıksu arıtma tesisi tespit etti. Tesislerin yeniden faaliyete geçirilip çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için çalışmalarını bir süre önce tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki 19 biyolojik paket atıksu arıtma tesisinin bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını bitirdi. Bu kapsamda, Akçapınar, Altınova, Beylerbeyi,Bölmekaya, Çalıköy, Çoğaşlı, Emirazizli, Gömce, Hayriye, Horasanlı, Karateke, Kavakköy, Kavaklar, Korucuk, Köke, Sazak - Köprübaşı, Mahmutgazi, Oğuz ve Ovacık Mahallesi'ndeki biyolojik paket atıksu arıtma tesisleri faaliyete geçti.