BİTLİS (CİHAN)- Bitlis'in tarım üretimine kadın eli değiyor. Uzun uğraşlardan sonra Bitlis’te kadınların girişimiyle Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. 45 üyeli kooperatifin hedefinde ildeki işsizliğe bir nebze de olsa katkı sağlamak. Kurulan kooperatif Türkiye’de ikinci, Doğu ve Güneydoğu'da kadınların girişimiyle kurulan ilk kooperatif unvanına sahip. Kooperatif Başkanı Gül Göktekin, yaklaşık yedi ay önce kooperatif kurma çalışmasına başladıklarını söyledi. Şimdiye kadar 45 üyelerinin olduğunu belirten Göktekin, üyelerini dul, yetim ve işsiz kadınlardan seçtiklerini, buna da çok önem verdiklerini belirti.
    Bitlis Merkez Mahalleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gül Göktekin, kooperatif olarak tarımsal alanında projeler üretip üyelerine iş imkanı sağlayacaklarını belirtti. Bu sayede ildeki işsizliğin azaltılmasına da katkıda bulunacaklarını belirten Göktekin, "Bu konuda iş yoktur diyenlere de örnek olmak istiyoruz. Bölgede çok geniş arazi ve tarımsal alanlar bulunuyor. Bunların çoğu atıl durumda. Daha işlek ve verimli kullanıldığı zaman birçok işsize iş alanları ve imkânları doğacaktır. Kooperatif çalışmalarımı da bu çerçevede başlattım. Birçok ağlayan, feryat eden annelerin sesine kulak verdim. İşsiz gençlerin üretime katılmaları için böyle bir çalışma başlattım. Bu çalışmaları yaparken bir kadın olarak çok zorluklar çektim. Ancak sabırla hareket ederek başarıya ulaştık.
    Başkan Göktekin, tarımsal kalkınma kooperatifi olarak süt besiciliği çiftliği kurmak için de proje hazırladıklarını, bu kapsamda 30 üyeye 10'ar tane süt sığırı verileceğini kaydetti. Çiftlik için arazi tahsisi çalışması yaptıklarını belirten Göktekin, bu konuda validen de destek istediklerini sözlerine ekledi. CİHAN