ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Afrika’daki ihtiyaç sahipleri için Birecik Müftülüğü’ne bağlı camilerden ve duyarlı vatandaşlardan toplanan yardım 50.865,25 TL gibi bir rakama ulaştı.
        Birecik Müftüsü Mekki Solmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlatmış olduğu yardım kampanyasına Birecikli vatandaşların özel bir ilgi gösterdiğini söyledi. Yardım kampanyasını halka duyurmak için tüm camilerde ve bazı duyarlı esnafların iş yerlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bankalardaki hesap numaralarını ihtiva eden bilgileri astıklarını belirtti.
         İlçe Müftüsü Solmaz “Böyle hassas konulara duyarlı olan değerli Bireciklilere, görevli personellere ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Genel anlamda dünyanın her tarafında, özelde ise şu an sıkıntı içerisinde bulunan Afrika kıtasında ve özellikle de Somali’de yaşanan açlık ve sefaleti bir nebze olsun hafifletme adına gösterilen bu duyarlılık dünyaya büyük bir örnek teşkil etmiştir. Bugün hiçbir beklenti olmadan yardım yapma vaktidir. Bugün incitmeden, başa kakmadan, sağ elimizin verdiğini sol elimizin duymayacağı bir tarzda sadece Allah için kardeşlerimize yardım zamanıdır." dedi.

CİHAN