Birçok kesimi ilgilendiren torba yasa tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Tasarıda bedelli askerlik, Sayıştay denetimi, asgari ücret desteği, albayların emekliliği gibi konularda düzenlemeler bulunuyor.
1000 EUROYA ASKERLİK

Düzenlemelere göre, yurtdışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin Euro yerine 1000 Euro vererek bedelle askerlik yapabilecek. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da 1000 Euro ödeyecek.

ALBAYLARA TEŞVİK

Albaylara teşvikli emeklilik yolu da açılıyor. Şubat ayı sonuna kadar emekliye ayrılma talebinde bulunan albaylara daha yüksek ikramiye ödenecek. Bu yolla 3 bine yakın albayın bir bölümünün emekli olması hedefleniyor.

NÜFUS CÜZDANI "KİMLİK KARTI" OLUYOR

Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yer alan "nüfus cüzdanı" ibareleri "kimlik kartı" olarak değiştirilecek. Nüfus cüzdanını kaybedenler ile doğum olayını süresi içinde bildirmeyenlere uygulanan idari para cezası kaldırılacak. Evlendiğini süresi içinde bildirmeyenlere 80 TL para cezası verilecek.