Türkiye'nin "en temiz" ve "en çevreci" kenti unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliği konusunda yine bir ilke daha imza attı. Özellikle ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen çevre projesi kapsamında, Türkiye'de ilk defa üretilen Atıkmatik'in tanıtımı yapıldı. Pet şişe, cam şişe, alüminyum teneke materyalleri toplayan Atıkmatik ile çocuklar bisiklet, tablet, top, mp3 çalar gibi hediyeler kazanabilecek. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'de ilk defa üretilen Atıkmatik'in tanıtımını yaptı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, geleceğe güvenle bakabilmek adına en temiz şehir unvanına sahip olan Denizli'yi daha da güzel, daha da temiz hale getirmek, geleceği kirletmemek, yok etmemek adına yeni bir başlangıç daha yaptıklarını ifade etti. 

Denizli'de 7 makine olacak

Toplam 7 makinenin kentin yoğun olan bölgelerinde olacağını işaret eden Başkan Zolan, "Şehrin merkezinde olduğu gibi ilçelerimize de bu makinelerimizi göndereceğiz. Başkan Zolan, konuşmanın ardından Atıkmatik'e öğrencilerle birlikte atık şişe atarak makinenin nasıl çalıştığını gösterdi. Makineye yoğun ilgi gösteren öğrenciler puan kazanmak için birbirileriyle yarıştı.