Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Denizli’nin örnek bir şehir olduğunu ifade ederek, bilgi birikiminden faydalanmak istediklerini söyledi. Atalay, Bingöl Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle dernek mensuplarından oluşan bir heyet, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nı ziyaret etti. Ziyarette Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Habib Yıldız, Meclis Katip Üyesi Bilal Gören, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cüneyt Demirkan, Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın ve dernek üyeleri hazır bulundu.

Başkan Zolan, Bingöl heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, ortaklaşa faaliyetlerde işbirliklerine hazır olduklarını söyledi. Kardeş şehir olan Denizli ile Bingöl’den işadamlarının biraraya gelmesinin önemli olduğunu belirten DTO Başkanı Özer ise şehrin ekonomisi ve oda bilgi verdi. Denizli’nin üreten ve ürettiğini birçok ülkeye ihraç eden bir il olduğunu belirten Özer, son yıllarda, özellikle küresel krizden sonra farklı sektör ve pazarlara yöneldiğini açıkladı. Necdet Özer, “İlimiz, başta tekstil olmak üzere kablo, mermer ve cam sanayisi gibi alanlarda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve ABD'ye ihracat yapmaktadır. Bilindiği üzere buralarda küresel bir kriz yaşanmış, ilimizin ihracatı düşmüştü. Bu dönemde odamızın da yönlendirmeleriyle alternatif sektör ve pazar arayışına girdik. Alternatif sektör olarak da jeotermal enerjiden termal turizm, seracılık ve enerji üretimine yöneldik.” dedi. Özer, Bingöl ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Atalay da Denizli’nin örnek bir şehir olduğunu belirterek, “Yaptığı yatırımlarla öncü, girişimci ruha sahip bir şehir. DTO'nun, üyelerine ciddi hizmetler sağladığını biliyoruz. Bu öncü şehrimizi, Bingöl olarak yakından takip ediyoruz. Bilgi birikiminden yararlanmak amacıyla gezi tertip ettik. Bizleri ağırlamaları dolayısıyla DTO’ya teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından DTO Başkanı Özer, Başkan Atalay’a Denizli’nin simgesi horoz maketi, BİGİAD Başkanı Arifoğlu’na da odayı simgeleyen plaket takdim etti.