Çivril Belediyesi tarafından Devlet Demiryollarından 1 MİLYON 253 BİN TL’ye satın alınan 54 bin metrekarelik arsa üzerine yapılması planlanan park ve belediye hizmet binasına bölgenin ‘Yeşil Alan’ bütünlüğünün bozulacağı gerekçesi ile itiraz etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi meclisine CHP Denizli Büyükşehir Belediye meclis üyesi Avukat Bekir Çapar tarafından verilen itiraz dilekçesinde 2863 sayılı yasa kapsamında bölgede yapılan imar değişikliklerinin ada bütünlüğüne aykırı olduğu belirtilerek “yapılan plan değişikliğine ilişkin karar kapsamında bulunan ada ve parsellerde ki parsel nitelikleri nedensiz olarak değiştirilmiş ve özellikle 2863 sayılı sayılı yasa kapsamındaki ada ve parsellerin mevcut tarihi (koruma altındaki) yapıların bulunduğu alan içersindeki yeşil alanın bir bölümü belediye hizmet alanına dönüştürülmek ve komşu ada ve parsellere kayıtlar üzerinden birden fazla ada içersine yeşil alan yerleştirmek suretiyle bu plan değişikliği ile ada bütünlüğü ihlal edilmiştir” denildi.

MEVCUT BİNA YETERSİZ VE ÇÜRÜK
CHP’lilerin verdiği itiraz dilekçesinden sonra bir değerlendiren yapan Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven muhalefet olsun diye her şeye itiraz etmek siyaset yapmak değildir. Çivril hepimizin Çivril’e yapılmak istenen her şeye kaşı çıkmak akıllıca bir davranış değil dedi. şu anda kullanılan Belediye hizmet binasının yetersiz ve depreme dayanıksız olduğunun altını çizen başkan Güven “şu anda kullandığımız bina 1970 li yılların ihtiyaçlarına göre yapılmış. Bugün her anlamda yetersiz. En önemlisi de depreme karşı dayanıklı değil. Çürük raporu var” dedi.

TALİMATLA HARAKET EDİYORLAR
CHP Denizli Büyükşehir belediye meclis üyelerinin bir çok projeye Çivril’de evet dediğini ama Denizli Büyükşehir belediye meclisinde hayır dediğini belirten başkan Gürcan Güven “CHP li arkadaşlar Çivril için hazırladığımız projelere bizimleyken onay veriyorlar ama sonra ne oluyorsa itiraz ediyorlar. İnsanın aklına acaba bir yerlerden talimat mı alıyorlar da itiraz ediyorlar diye geliyor. Yapılacak hizmetler Çivril için yapılıyor şahıs ve parti için değil. DDY arsasına yapılacak belediye hizmet binasına yeşil alanlar yok olacak diye karşı çıktılar. 54 BİN metrekarelik alanın 45 bin metrekaresi yeşil alan olarak düzenleniyor, bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve kent merkezi var. Şu anda mezbelelik olan alanı ve binaları kurtarmaya çalışıyoruz. Hazırlanan çalışmanın projesi ve parası hazır ama itiraz edildiği için başlanamıyor” dedi.